05.05.2010 12:44

ДПС: ГЕРБ иска да наложи пряк контрол върху регулаторите

Видян 1682 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ГЕРБ и мнозинството в 41-то НС са си поставили за цел да наложат пряк политически контрол върху всички независими регулатори – СЕМ, КЗК, ДЕКВР и др., се казва в официална позиция на ПГ на ДПС днес, предаде репортер на БГНЕС.


Законопроектът за изменение на Закона за радио и телевизия формално се отнася до намаляване на броя на членовете на СЕМ от 9 на 5, но всъщност се поставя въпрос, по-широк от полето на медийната регулация. Няма съмнение, че по този начин и чрез други способи мнозинството желае да си осигури удобен състав на СЕМ, който да избере “правилните“ генерални директори на БНТ и БНР. Според ДПС това е опасна тенденция, чрез която ГЕРБ си е поставила за цел да наложи пряк политически контрол върху всички независими регулатори. По този начин се посяга на мандатността, която е защитен механизъм не на отделната персона, а на самата демокрация срещу риска от узурпирането срещу всички власти от едно или други временно политическо мнозинство, каза депутатът от ДПС Лютви Местан. ПГ на ДПС смята за крайно необходимо Конституционният съд да се ангажира с тълкувателно решение, което да преустанови тенденцията на ерозиране на основополагащи принципи на правотата държава.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.