Свързани новини

04.05.2010 11:58

Цветанов: В Ямбол се провежда акция "Кредиторите"

Видян 1086 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Много са дейностите и широк е спектърът на престъпленията, които е извършвал Алексей Петров, а и в момента тече разследване срещу него. Това, което каза Волен Сидеров, не мога да го коментирам, защото не съм присъствал на тези разговор." Това каза по бТВ вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов в коментар на въпроса дали Алексей Петров е имал връзки с Израелското посолство по престъпна схема за проституцията.


Относно специалния съд "Антимафия", вътрешният министър заяви, че това е изключителна важна тема, и попита риторично защо точно сега, след 20 г. се коментира създаването на подобен съд. Относно защитниците на БСП, които присъстваха по време на дискусията за създаването на този съд, Цветанов смята, че не би искал тези хора, които 20 г. са били част от управление и не са направили нищо необходимо. В демокрацията обществото стана много по-бедно, но когато започне диалог за по-ефективна съдебна система, всички са замълчават, възмути се Цветанов. Запитан дали не е добре съдебната система да бъде реформирана, че да работи по-бързо, министърът каза, че хората, лицата на прехода – мутрите, групировките и когато говорим за реални действия срещу тежката организирана престъпност, трябва да има такъв специализиран съд. Според него е имало едно срастване на тези групировки с политиката, затова се предлага тази законодателна промяна, която ще затвори страницата на прехода. Въпрос на законодателство и продължаващи дискусии е създаването на новия специализиран съд, но Цветанов изрази надежда, че това ще се случи до няколко месеца. "Аз се надявам, че когато създадем един съд, "от отличници“, това е начинът, по който трябва да се започне от големия проблем, за да се реши и останалата престъпност“, поясни още Цветанов. Запитан каква ще е заплатата на един съдия в специализирания съд, Цветанов каза, че се търсят допълнителни стимули.
"В момента разсъждавам по една тема – как да бъдем по-ефективни срещу организираната престъпност и корупцията и това е цялата енергия, която влагат в ежедневната си работа", каза Цветанов. На въпрос дали се е провежда поредната акция, вътрешният министър съобщи, че вчера е започнала акция в Ямбол, срещу т. нар. "Кредиторите" - два човека, които са извършвали незаконна кредиторска дейност. Намерени са около 200 дебитни карти, обиските продължават и днес. "Не виждам лошо в това да има постоянно полицейски операции", уточни вицепремиерът. Днес ще има ежедневни операции, докато не постигне държавата успех срещу организираната престъпна дейност. Запитан дали наистина е спрягано името на Роман Василев, който да оглави прокурорското звено в "Антимафията", Цветанов нито потвърди, нито отрече това, като каза, че всеки служител е възможно да бъде назначен.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

дева