Свързани новини

01.05.2010 22:37

Станишев: Днес ни управлява една хунта

Видян 1650 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

“Хората днес са несигурни и без посока. Живеят в страх за работата си и в страх с какво ще ни удари правителството“, каза Станишев пред няколко хиляди членове и симпатизанти на БСП, които се бяха събрали на площад “Народно събрание“ на традиционния Първомайски митинг. Той подчерта, че “в страната царят полицейщина, репресии, уволнения на професионалисти“. “Днес българската левица е на този площад, за да каже, че всеки ден на това правителство е пагубен за страната, защото всеки ден управниците измислят нови мерки, които ни удрят по джоба. Това правителство прехвърля сметката за своите некадърни решения на нашия гръб“, заяви лидерът на БСП. Той каза, че с последната си идея за увеличаване на ДДС правителството на Бойко Борисов ще вземе повече от бедните, отколкото от богатите. “Ние сме единствената възможна алтернатива на това крайно дясно, популистко и репресивно управление. Знаем нашата отговорност пред вас”, обърна се към присъстващите Станишев. Лидерът на БСП беше категоричен, че левицата ще устои на опитите на ГЕРБ да я смачка и унищожи.


България има най-некомпетентното и най-некадърното правителство през последните 20 години, заяви от трибуната на митинга председателят на градския съвет на БСП Румен Овчаров, който поиска оставката на кабинета на Бойко Борисов. “Вместо на празничен митинг днес сме се събрали на протест“. С тези думи се обърна към събралото се множество бившият министър на икономиката и енергетиката в кабинета на тройната коалиция Румен Овчаров. Според него не може да бъде другояче “в държава, в която презумцията за невиновност, правата на хората и демокрацията останаха нещо забравено“. “Завърнаха се полицейщината, политическите репресии и политическата цензура, а държавата е в опасност. Днес живеем в държава, в която основното забавление е да гледаме трагикомичните изявления на министър-председателя, който всеки ден открива нов виновник затова, че той самият не може да си свърши работата“, заяви Румен Овчаров. Той смята, че този “смешен плач“ не може да скрие печалната истина, че “България има най-некомпетентното и най-некадърното правителство от всички управлявали за 20 години“ правителства. “Този смешен плач няма как да скрие простата истина – държавният бюджет е празен, че икономиката е разрушена, че бизнесът е унищожен, че това рано или късно ще доведе до тежки социални проблеми“, подчерта Овчаров. Той предупреди, че днес се орязват социални права, съкращават отпуски и намаляват болнични, а “утре наред са безплатните лекарства, безплатното образование и здравеопазване“. “Днес сме тук, за да кажем че има алтернатива и това е лявата алтернатива в лицето на БСП“, завърши изказването си той.


Заместник-председателят на МО в БСП Галина Асенова призова младите хора в България да протестират срещу некомпетентната политика на правителството, срещу некадърността на министър Дянков и тоталния геноцид, на който са подложени младите. По думите й младежите са тези, които плащат най-тежка цена от управлението на правителството на Бойко Борисов. Само през 2009г. без работа са останали 69 000 млади хора. От трибуната на протеста, Младежкото обединение обяви началото на национална кампания срещу младежката безработица. В продължение на два месеца младите социалисти ще събират молби за работа на млади хора, които ще бъдат връчени на министър Дянков. “Г-да управляващи, ние вече платихме личната си цена, оставайки без работа. Отказваме и не искаме да платим цената на вашата политика. Затова министър Дянков, назначи ни или си върви!”, призова Асенова. “За 20 години вестници се появяваха и изчезваха, но “Дума” е тук. Вестникът е необходим на всеки човек с ляво мислене. Това заяви председателят на НС на БСП Сергей Станишев по случай празника на вестник “Дума” и левия печат. Лидерът на БСП напомни, че “Дума” се появява през бурната пролет на 1990г., когато агресията срещу левицата е била не по-малка от тази, която се завръща днес. “Дума” се появява с блестящата публицистика, със силното перо на Стефан Продев и десетки други автори. “Те отстояваха идеята за социална държава, справедливост, повече хуманизъм, за свобода на словото и толерантност”, заяви лидерът на БСП. Сергей Станишев изтъкна, че вестникът е едно от полетата на свободната мисъл в България. Според лидера на БСП след 20 години демокрация, въпросът за свободата в страната остава, защото днешните управляващи ни водят към полицейска държава. “Дума” ни е нужен, за да оказва съпротива на цензурата, лъжата и манипулациите”, изтъкна Станишев. Той пожела на вестника и неговите читатели здраве и смелост заедно да се преодолее този труден периода за левицата. Площадът около храм-паметник “Александър Невски“ беше плътно опасан с автобуси на членове и симпатизанти на БСП от цялата страна, които според организаторите са били 10 000.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион