30.04.2010 14:06

Борисов: ГЕРБ има кандидат за президент - сегашен вицепремиер

Видян 1172 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ГЕРБ има своя кандидат за президент, но това не съм аз, а вицепремиер, заяви премиерът Бойко Борисов в Народното събрание, предаде парламентарният репортер на БГНЕС.


Борисов не уточни за кой вицепремиер става дума. Както е известно вицеперемиерите сега в кабинета на Борисов са двама - Цветан Цветанов и Симеон Дянков.
Преслав Борисов си подаде оставката и аз я приех по негови причини, които съвпадат и с моите. Не харесвах работата му, той също си има свои причини да не иска да изпълнява тази длъжност и с това приключихме. Така премиерът Борисов отговори на въпроса какви са точно причините за освобождаването на Преслав Борисов от поста заместник-министър на земеделието и храните. В сряда, заповядайте на тази тема - каза премиерът по въпроса с колко ще бъде увеличено ДДС. В момента експертите, финансистите, икономистите, специалистите смятат "за” и "против” и как можем да предпазим държавата от това, което се случи в Гърция, в Испания, в Португалия и други наши съседки, поясни той. "Защото, ако ги слушаме тези и отляво и отдясно, което говорят, в единия случай ще докараме държавата до банкрут, а в другия ще измрат хората, коментира той. Гледал съм управлението и на едните и на другите, така че да не ми се месят, добави премиерът. За съжаление години наред в държавата се създаваха условия не само за корупционни практики, за източване на пари, за тези безобразия, които се правиха, наложи се и деморализиране на голяма част от населението- виждате какво стана с отпуските , с болничните, продължи той. Ние сме принудени да вземам драстични мерки и да се дисциплинираме, отсече Борисов. "Няма тайни- отиваш на лекар, вземаш си един ден болничен в петък и заминаваш в Гърция на почивка, това го правят масово хората и всъщност вземат от нашите пари”, изрази той позицията си с пример . Според него затягането на контрола не е само с полицейски методи, а и с подобни дисциплиниращи, временни мерки, за да не изтичат тези 200-300 млн. лв. през такива "хватки”.
"Президентът Първанов прави свой политически проект, който минава през загубата на ГЕРБ, сваляне на правителството и неговото идване на власт”. Така Борисов отговори на въпрос за отношението си към намеренията на държавния глава. "За първи път в митниците този месец имаме с 25 % повече събрани ДДС, отколкото миналата година”, съобщи премиерът. След всяко мое изказване виждате през следващите седмици как вървят по десетина операции, а контрабандистите на цигари, на алкохол ще бъдат много, много не притеснени, а горчиво ще съжалят, за това, което се опитват да ни правят, закани се Борисов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

везни