Свързани новини

29.04.2010 14:04

Кутев: Това правителство ни върна 21г.назад

Видян 1910 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Клип, посветен на 1-ви май, подготвен от БСП и предоставен за излъчване на БНТ и БНР е върнат с отказ от двете обществени медии, заяви депутатът от ПГ на Коалиция на България Петър Курумбашев, пред БГНЕС.


Той разказа накратко сюжета на клипа, който бе подарен на диск на всеки журналист, отразяващ работата на парламента. В клипа става дума как Обама и Саркози се борят с кризата, задава се въпросът: "А вие, господа управляващи в България, как се борите с кризата?", след което следват кадри на МВР от поставяне на белезници на човек, който трябва да коленичи. От БНТ са отказали излъчването на клипа с аргумента, че не е предоставен документ, от който да се вижда, че авторските права с пресцентъра на МВР са уредени. Отказът от БНР е с аргумента, че материалът не отговаря на изискванията за търговско съобщение. Кадрите, за които става дума са излъчвани от пресцентъра на МВР, има ги свободно и в интернет, опонира Курумбашев на двете медии. "Натискът, на който са подложени медиите дава резултат и те започват да си налагат самоцензура", добави левият депутат.
Днес има заседание на парламентарната комисия за медиите, което, на което ще се обсъждат промени в Закона за радио и телевизия и по-точно предложението за намаляване на състава на СЕМ, припомни депутатът от КБ Антон Кутев. Той заяви, че едва ли не поправките целят "всички членове на регулаторния орган да се освободят с изключение на Гого Лозанов". Левите депутати подозират, че редуцирането на състава на СЕМ има ясна връзка с конкурса за избор на нов генерален директор на БНР, който тече в момента. "Това правителство ни върна 21 години назад по отношение на свободата на словото", добави Кутев. Подозренията към управляващите са свързани и с процеса на цифровизация, който трябва да приключи през 2012 година. "Това дали една медия ще бъде качена на мултиплекса ще зависи от състава на КРС и СЕМ. Финансовият залог е огромен, а в момента се подчиняват политически двата органа, за да бъде решено кои медии ще доминират в бъдеще", поясни Кутев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…