25.04.2010 17:29

Не карайте в BUS лентите!

Видян 965 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

адръстванията в София отдавна не са само в пиковите часове. Натовареното движение изнервя шофьорите, които в повечето случаи пренебрегват правилника за движението по пътищата, за да намерят пролука по някой задръстен столичен булевард.


Едно от най-честите „бягства“ за някой, попаднал в трафика „Фитипалди“ при такива ситуации, е да се престрои против всякакви плавила в BUS лентата и така да спечели преднина пред останалите участници в движението. Примери за подобни нарушения в справките на КАТ има в изобилие. Едно от трасетата, където това се случва почти постоянно в натоварените часове, е бул. Цариградско шосе. Там задръстванията бавят не рядко колите на градския транспорт. Ако някъде в Младост сте успели да хванете автобус за Централна гара например, не означава, че няма да се качите на влака в последния момент... Нито пък, че ще стигнете навреме на работа, ако пътувате с тролея. Просто защото времето ви се е стопило, докато тролейбусът е пълзял в BUS лентите, заради неправомерно престроилите се там автомобили.


Глобата, предвидена в Закона за движение по пътищата, е 20 лв. и е разписана в чл.183, ал.2, т.10. „Финансовото наказание за тези нарушения е много слабо. Смятам, че глобата трябва да бъде увеличена“, коментира за 19`шефът на Столичния електротранспорт инж. Евгений Ганчев.


BUS ленти има по три големи софийски булеварда - Цариградско шосе, Сливница и Данаил Николаев. Въпреки че са забранена зона за другите превозни средства, те нерядко са буквално задръстени точно от тях. Превантивна мярка срещу нарушителите са камерите, които столичната полиция в сътрудничество с общината монтира на възлови кръстовища в града. Припрените шофьори не могат да избегнат окото на камерите по Цариградско, на Орлов мост или пък по кръстовищата на Сливница.


Затова вместо финал отново ще ви призовем - за да нямате главоболия с КАТ, а защо не и да стигнете навреме, не карайте в BUS лентите!



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

риби

Вашата интуиция и съпричастност ще бъдат особено силни днес

Вашата интуиция и съпричастност ще бъдат особено