Свързани новини

22.04.2010 16:41

Заменките по морето равни на външния дълг

Видян 1462 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Ще има повдигнати обвинения срещу трима бивши министри на земеделието заради извършените огромни злоупотреби със земи“, каза министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов пред НТВ. Той направи уговорка, че не изземва функциите на прокуратурата,  защото злоупотребите със замени са може би най-големият грабеж на прехода.


Близо 5000 са общо заменките по Черноморието и покрай планинските курорти, като някъде се преплитат замени на земи с гори. Ако те са били продадени на реални цени, България е можела да изплати външния си дълг.


„Сега сме изправени пред опасността държавата да понесе големи санкции от Европейската комисия, ако не оборим обвинението за нерегламентирана държавна помощ. Тогава ще трябва да бъде възстановена разликата в бюджета“, обясни Найденов.


„На Брюксел обясняваме, че това са престъпления и те се преследват, но не могат да се третират като нерегламентирана държавна помощ“, разясни стратегията на кабинета Найденов.


Най-много заменки са ставали по време на Тройната коалиция. От документите се вижда само първият, който е получил земя чрез замяна. След това обаче е имало препродаване.


Дали сме цялата документация на прокуратурата да я обработи, поканени са и експерти от неправителствени организации. Ще има повдигнати обвинения на бивши  министри, ако щетите се докажат, категоричен е министърът на ГЕРБ.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

риби

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик.