Свързани новини

22.04.2010 15:35

Правят нова ВиК система на София

Видян 1266 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

През 2012 г. няма да има територия в София, където да не е започнало изграждането на канализация, каза на пресконференция вчера зам.-кметът по строителството Ирина Савина, цитирана от БТА. До края на 2010 г. няма да има столичен район, в който да не е започнато строителство на канализация, обеща тя.


Тази година общината ще акцентира върху проектирането на канализация за териториите на районите Нови Искър, Кремиковци и Банкя, където няма такава, посочи още тя. Савина припомни, че в инвестиционната програма на Софийска вода е предвидено през 2010 г. да бъдат изградени нови 25 км водопроводи и 18 км канализация.


Дружеството ще инвестира 50 млн. лв. през настоящата година, а други 50 млн. евро ще бъдат инвестирани в изграждането на канализация от програма ИСПА.


Канализационни колектори ще се изграждат още за отводняването на териториите на Бояна,Симеоново и местността Кръстова вада, както и за отводняването на Драгалевци, Модерно предградие, местността ВЕЦ-Сименово, Овча купел и Горна баня, местностите Надежда-Триъгълника, Горубляне, Сливница, Илиянци, както и шестте колектора на ИСПА. По думите на Савина до края на годината се очаква да приключат съдебните процедури по отчуждаването на терени за Левия владайски колектор, който трябваше да бъде завършен през тази година. По програма ИСПА за строителството му са предвидени 15 млн. лв., но ако той не бъде завършен и срокът за усвояването на парите по европрограмата изтече, той ще бъде финансиран от държавата. Според зам.-кмета строителството му ще започне идната година.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

везни