Свързани новини

16.04.2010 09:39

Цветанов: Операциите, които правим трябва да бъдат системни

Видян 1311 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Операция “Недосегаемите“ бе насочена срещу организираната престъпност, корупцията по високите етажи. Тя имаше за цел стабилизиране на финансовата ситуация и спиране на пробойните, създали лошите практики, които наблюдавахме през последните 20 години, заяви по БНТ вътрешният министър и вицепремиер Цветан Цветанов, цитиран от БГНЕС.


Операция „“Недосегаемите“ е стартирала вчера в 6.00. При нея са проверени 30 адреса и са задържани 16 души, които се разпитват. Те са както от периферията, така и от основните лица, замесени в престъпните схеми. Разполагаме с достатъчно документи, които бяха иззети, разкри вътрешният министър. Смятам, че заедно с НАП и ДАНС ще разплетем тези схеми, обеща Цветанов. Никифор Вангелов е част от полезрението, но той за момента не е арестуван, каза той. Бизнесменът Христо Ковачки не е сред хората, които са подписвали и правили паричните нареждания, заяви Цветанов, добавяйки, че за него има достатъчно данни по делото, което в момента тече за ощетяване на държавния бюджет с 16 милиона лева. Вътрешният министър още веднъж се извини за нелепия инцидент с “човека глас“ Красимир Аврамов, в чийто дом по погрешка влезе полицията. Министър Цветанов отбеляза, че този инцидент не е попречил на операцията и нейните резултати. Попитан дали ще има наказани, той заяви: “Не трябва веднага да накажем служителя, а трябва да прецизираме ситуацията“.
Министър Цветанов заяви, че сумите, с които “Недосегаемите“ са ощетили държавния бюджет са за милиони левове, но не посочи конкретна цифра. Той само коментира, че над 15-20 милиона лева е сериозна сума, с която може да бъде ощетен бюджета. “Но сумата е по-голяма. Всичко подлежи на доказване“, подчерта той. Вътрешният министър отбеляза, че операцията все още продължава и днес се проверяват офиси. “В рамките на няколко дни ще имаме конкретика“, обеща Цветанов. Вътрешният министър разкри, че участниците в схемите за източване са били щедри дарители към една политическа партия. Попитан дали става дума за партия ЛИДЕР, Цветанов отговори: “Давате един топъл отговор“. Той добави, че всичко подлежи на доказване. Цветанов отбеляза, че през последните години имаме навлизане на финансови групировки, които искат да си купят общински съветници. Като пример, вътрешният министър даде ситуацията в Бургас, където общински съветник е бил Марчело Джотолов, едно от лицата на “Октопода“. Вътрешният министър е убеден, че подобни схеми за източване не могат да функционират без политически чадър. На въпрос за контраста между успехите срещу организираната престъпност и неспособността на правителството да се справи с икономическата ситуация, Цветанов отговори: “Да не прехвърляме, да не смесваме ресорите. Когато имаш един скрит дефицит е напълно нормално да имаш проблеми с финансирането на отделни области или сфери“. Той е категоричен, че “операциите, които правим, са мерки, които трябва да бъдат системни, постоянни. Смятам, че с тях ще ликвидираме пробойните и ще увеличим приходите в държава“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

везни

Днес ще намерите равновесие между личния и професионалния си живот

Днес ще намерите равновесие между личния и