Свързани новини

15.04.2010 10:02

Татяна Дончева създава “Движение 21”

Видян 1434 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

“Движение 21” се създава, за да може да приобщи гражданите към механизма за вземане на решения в държавата. Това каза бившият депутат от БСП Татяна Дончев, относно създаването на ново гражданско движение, информира БГНЕС.


Стартира един граждански проект, който след няколко месеца ще бъде учреден като неправителствена организация, допълни тя. На въпрос кога “Движение 21” ще прерасне в политическа партия Дончева отговори с думите “като му дойде времето”. Ние няма да останем безразлични към това, което се случва в страната, каза още тя. Българите мразят политиката и политиците, смятат че политическите партии са котерии, които вземат решенията си в частна полза и които са обсебени от ръководителите си. Хората смятат, че решенията, които политиците вземат обикновено са в техен ущърб. Когато има такъв предразсъдък и бариера между вземащите решение и тези, за които решението се отнася – се ражда конфликт и застой на едно място. Не можем да се окайваме от 20 години защо България тъпче на едно място, коментира Дончева. На въпрос какво позиция ще заеме движението Дончева каза, че няма как една неправителствена организация да бъде лява или дясна. Тя добави още, че движението е отворено за хора от всякакви политически партии. Движението не се създава, за да притеснява Сергей Станишев, Иван Илчев или когото и да било, поясни Дончева. На въпрос защо е избраната датата 21 април, между рождените дни на Хитлер и Ленин, за учредяване на “Движение 21”, Дончева се пошегува, че на 21-ви щял да отваря и хипермаркет “Карфур”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Превърнете активността си в предприемчивост

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Превърнете активността си в предприемчивост,