14.04.2010 12:58

Диневи груп: Яхтеното пристанище е абсолютно законно

Видян 3047 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 "Марина Диневи" във Свети Влас е най-голямото яхтено пристанище в България и единственото новоизградено частно такова. Това е проект, изграден изцяло със собствени средства и представлява българска инвестиция, направена без държавна и общинска помощ, европейски средства или процедури по "заменки”.


Това се казва в официално съобщение "Диневи груп", публикувано от БГНЕС по повод
неправомерните и злонамерени обвинения за законността на "Марина Диневи” – Свети Влас. От години пристанището е притегателен център за туристи и яхтсмени от цял свят и успя да превърне Свети Влас в модерен европейски курорт, респективно и България в търсена туристическа дестинация.
Безспорно тези факти са достойни за уважение, но очевидно трън в очите на определен кръг хора, които се опитаха по недостоен начин да поставят под съмнение законността на това съоръжение. Ръководството на „Диневи Груп” заявява, че изграждането на яхтено пристанище „Марина Диневи” е съобразено изцяло с действащата административна и нормативна уредба на Република България и отговаря на одобрената техническа документация, се казва още в съобщението.
От компанията подчертават, че документацията по изграждането на пристанището е одобрена и съгласувана от:
Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Министерство на околната среда и водите, Министерство на регионалното развитие и благоустройството, Агенция по кадастър, Областен управител - Бургас, Община Несебър, Национална компания „Пристанища” – Главно управление София, РДНСК, Изпълнителна агенция „Морска администрация” – София, Геозащита – Варна.
Яхтеното пристанище е изградено на основание Закон за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата на Република България; ЗУТ и Наредба 7 към него. Чл.92а, ал.2 от горепосочения закон гласи изрично, че "територията и инфраструктурата на пристанищата могат да бъдат собственост на държавата, на общините, на физически и юридически лица”.
И тъй като акваторията на РБългария е изключителна държавна собственост, ежегодно сме заплащали дължимата акваториална такса и всички местни данъци. Нямаме логично обяснение на какво се позовават твърденията за евентуална незаконност на изграденото от нас пристанище, както и тези за неправомерно усвояване на ДДС. Явно имаме наличие на абсолютна юридическа некомпетентност или злонамерено прикриване и изкривяване на информация и клеветнически нападки, се казва още в позицията на "Диневи груп".
Представители на малка местна партия направиха опит да дискредитират "Диневи Груп” и в частност нас. Изразяваме категоричното си решение да използваме всички дадени ни от законите възможности, за да защитим в пълен обем правата и интересите си. Ще търсим наказателна и гражданска отговорност от виновните за всички тези тенденциозни клевети и противоправни действия, се казва още в съобщението подписано от Динко Динев и Йордан Динев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

везни