Свързани новини

06.04.2010 11:54

Откраднато копие на Рибния буквар открито при Тенчо Попов

Видян 2485 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бившият секретар на финансовото министерство Тенчо Попов е човекът, у когото преди време е открито откраднатото от Котел копие на Рибния буквар, съобщи БГНЕС.


Преди ареста му заедно с бившия военен министър Николай Цонев, името му нашумя по повод разследване на телевизията в края на миналата година за продавани в интернет български ордени и медали. През 2005 г. е взето решението за унищожаването на отличията. Тогава главен секретар на финансовото ведомство е именно Попов. Решението ордените и медалите да бъдат претопени е взето от екипа на Милен Велчев с довода, че заемат много пространство в монетния двор.
“Това, което е направено с въпросните ордени и медали е чиста далавера. Дори и по единично те струват повече от теглото си като метал”, коментира министър Божидар Димитров. “Установено е, че независимо от процедурата проведена от МФ чрез монетния двор и сключения договор за разкомплектоването на тези ордени, всъщност в същия период или малко след това в интернет се появяват лотове с предложения за продажба на идентични ордени и медали, с тези, които са претопени и съответно унищожени”, каза Борис Балев, прокурор от СГП.
През ноември 2005 г. в интернет са пуснати за продажба 7 лота с общо 1 270 комплекта български ордени и медали от времето на социализма и преди това. Началната им тръжна стойност е 79 000 долара. Освен нумизматични, Попов има интереси и към старопечатните издания. За това свидетелствал фактът, че откраднатото от Котел издание на Рибния буквар е открито в нотариалната кантора на съпругата му Антоанета Попова. Тя е сестра на задържания съдия Петър Сантиров.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

дева