Свързани новини

05.04.2010 15:17

ВСС се събира извънредно заради Роман Василев

Видян 2314 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Висшият съдебен съвет се събира на извънредно заседание утре, за да изслуша зам.-градския прокурор на София Роман Василев за поведението му по време на ареста на бившия военен министър Николай Цонев. Това каза за БНТ председателят на правната комисия на ВСС Божидар Сукнаров. На 1 април бе разпространен видеозапис на МВР от задържането на Цонев, на който се чуват думите на Василев: „Ти си абсолютен престъпник и като всеки престъпник - долу на земята.” Заради тези думи навръх Великден Василев се извини, като каза, че ще си направи отвод от делото и обяви, че очаква дисциплинарно наказание от главния прокурор Борис Велчев. Божидар Сукнаров не се ангажира дали Роман Василев ще остане зам.-градски прокурор на София, но членът на ВСС потвърди, че поведението му при ареста може да се третира като престъпление по служба и превишаване на права.
Думите на Василев от видеото на МВР предизвикаха бурна реакция. Наложи се дори премиерът Бойко Борисов да обяви, че съжалява, че Роман Василев се е държал така. „Разбира се, съжалявам, че прокурорът Роман Василев се е държал така по време на ареста. Защото именно прокурорът е този, който е господар на досъдебното производство и е там, за да предотврати подобни действия на полицаите”, коментира премиерът пред Нова телевизия.
Николай Цонев, бившият главен секретар на МФ Тенчо Петров и съдията Петър Сантиров остават в ареста с решение на Софийския градски съд от неделя. Според съда има обосновано предположение за извършено престъпление, опасност да се извърши друго престъпление, както и опасност да се укрият доказателства от страна на задържаните.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

козирог