01.04.2010 09:50

Медузите опариха общинар №1 във Варна

Видян 1533 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Председателят на Общинския съвет във Варна Борислав Гуцанов бе задържан вчера. Арестът е част от операция Медузите, при която са прибрани и шефът на градския транспорт Пенчо Пенчев, главната счетоводителка на фирмата Йоана Димова и бизнесменът Даниел Славов, известен още като Дидо Дънката. Издирва се пети човек, който е чужденец.


Операция Медузите стартира във Варна вчера сутринта. Екипи на полицията блокираха хотел Капитол, за който се знае, че е на Дидо Дънката. Самият Даниел Славов е задържан там. По същото време са арестувани Борислав Гуцанов, Пенчо Пенев и Йоана Димова.


Акцията има за цел разкриването на икономически престъпления. Разследват се 3 сделки, сключени от Градски транспорт ЕАД, чийто едноличен собственик е Община Варна, за доставка на рециклирани автобуси от Франция и Германия, съобщиха от МВР. Сделките са направени през периода 2003-2007 г., а общата им стойност е близо 2 млн. евро. Извършени са в грубо нарушение на Закона за обществените поръчки. По една от тях, в сътрудничество с европейските партньори на МВР, по безспорен начин е доказано, че сумата, платена на фирмата, собственик на автобусите, е два пъти по-малка от неправомерно отклонените чрез посредници средства.


Претърсени са офисите на задържаните и още 10 адреса. Иззети са голямо количество счетоводна документация и компютри. Полиция влезе и в кабинетите на шефа на общинарите, на управителя на Градски транспорт и на главния счетоводител на фирмата. На задържаните са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на престъпна група, умишлена безстопанственост, длъжностни престъпления и сключване на изгодни сделки. Те са на топло за 72 часа.


Дидо Дънката е сочен за една от основните фигури в контрабандата у нас, но официално се занимава със строителство и хотелиерство. Срещу него са правени няколко разработки, но нито веднъж името му не е съобщавано официално от полицейски или митнически шефове.


Борислав Гуцанов е член на Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП от есента на 2009 г. Там отговаря за местна власт и регионална политика. Водач е на листата на кандидатите за общински съветници на БСП на изборите през 2007 г. Избран е за председател на Общинския съвет.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

50 години Volkswagen Golf

50 години Volkswagen Golf

Германският автомобилостроител Volkswagen ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.