Свързани новини

31.03.2010 12:24

Кръгът Вашингтон

Видян 2025 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кристалина Георгиева, еврокомисар, идва от Световната банка
Симеон Дянков, вицепремиер и финансов министър, идва от Световната банка
Николай Младенов, външен министър, идва от Световната банка
Трайчо Трайков, икономически и енергиен министър, състудент на Дянков
Сергей Игнатов, министър на образованието, ексректор на НБУ - Отворено общество
Богдан Богданов, шеф на Нов Български университет - Отворено общество
Джордж Сорос, борсов спекулант - милиардер, Отворено общество


Имало едно време един МИЛИАРДЕР. Усетил, че политическата обстановка в България е нестабилна и започнал да я клати с пари. Веднъж даже успял да предизвика нещо като нежна революция през януари-февруари 1997 г. с изненадващо малко средства.
Четири години по-късно разбрал, че властта се изплъзва на неговите хора и вдъхновил сдружение на икономисти, бизнесмени и журналисти под името Глобална България. Но нещата не сработили. Докато икономиката вървяла нагоре, се задоволявал да рути само основната контролна система на бъдещето на обществото - образованието. Но ето, че дошла кризата, породена точно от алчността и фалшивите пари, разигравани на борсите от спекуланти като него. И се задействал отново. Този път вдъхновението се явило под формата на България 2020.
Тази приказка се разказва от левите, за да обяснят собствената си слабост. Дори да преувеличават величието на милиардера от САЩ Джордж Сорос, повече от ясно е, че лобито на янките е много силно у нас в момента.
На три от най-възловите постове в управлението са настанени хора, които идват от доминираната от Вашингтон и затова помещаваща се точно там Световна банка. Това са еврокомисарят Кристалина Георгиева, вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков и забегналият точно в тази институция след временното си отпадане от политиката през 2005 г. Николай Младенов, сменил поста на военен с този на външен министър. Групата се ползва с голямо доверие от страна на банкерката Цветелина Бориславова, която без съмнение е един от най-влиятелните фактори в страната в момента. Именно тя е препоръчала троицата в управлението.
В него беше имплантиран и бившият ректор на продукта на фондацията на Сорос Нов български университет Сергей Игнатов от школата на славния проф. Богдан Богданов, който никога не е имал слабост към публичността по обясними причини. Сегашният образователен министър силно преориентира курса на просветата към ресорното вице Дянков. Към финансиста гравитира и Трайчо Трайков. Дянков сам обясни пред Цветанка Ризова, че класирането му в правителството се дължи на тяхното приятелство от студентската скамейка.
Колко хубаво би било да имахме и Кръг Брюксел! Засега като защитник на европейския интерес се явява предимно премиерът Бойко Борисов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

козирог