Свързани новини

30.03.2010 14:15

Дянков ходи до Рилския манастир с вертолет

Видян 2038 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Криза, криза, но министърът на финансите Симеон Дянков е водил свои американски гости до Рилския манастир с държавен вертолет. На поляната, на която летателното средство кацнало, вицепремиерът бил чакан от две лимузини, пристигнали специално за случая от София. Те имали единствената функция да превозят големеца и неговите хора на около 300 метра – до портата на светата обител. Вероятно те са могли да отидат и пеш, още повече, биха могли да подишат уникалния чист планински въздух. Но очевидно или ги е мързяло, или пък са пазели скъпите си обувки на стойност средна месечна заплата на държавен служител.
Сметката показва, че полетът с вертолет на стотина километра от София и обратно е излязъл пет бона. Колкото бебе ин витро. Разходката на лимузините с командировъчните на охраната е още към петстотин лева. Очевидно икономиите са за други. Също с вертолет пътува обича да пътува и леля Цецка, шефката на парламента.



Цензор №1 на соца – баща на министъра на просветата?



Министърът на просветата неслучайно е учил в СССР. Татко му е бил шеф на Комитета по печата по време на социализма, сиреч – главен цензор на републиката, разказа на Супер 19’ една тв легенда. Таткото е бил секретар на ЦК на Комсомола и така, след като Сергей, сам шеф на учкома в 35-о, изкарал недостатъчна оценка да влезе в Търновския университет, го бутнал там. Но на сина не му харесало и го изпратили във великата съветска страна. Днес бащата е главен секретар на Съюза на активните борци СРЕЩУ ФАШИЗМА И КАПИТАЛИЗМА, пишат медиите. А синът е забелязван да взема акъл на чист въздух от бившия учител и сегашен втори човек в ДПС Лютви Местан.
Кой друг, ако не син на цензор, би си помислил да стартира реформата в образованието от бисерите в учебниците, което е все едно азбуката да започва от средата?! За новооткрития държавен център по египтология в Страната на фараоните, в който насред кризата инвестираме десетки хиляди евро е по-добре да не говорим...



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

стрелец