Свързани новини

30.03.2010 13:25

Катастрофи и отрова на върха на ДПС

Видян 6083 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В миналия брой обещахме да разкажем какво се е случило с управителния съвет на смятаната за близка до ДПС през 90-те години и фалирала впоследствие Агробизнесбанк. Оказва се, че само двама отървават кожата – Христо Данов и турският депутат Бучков.
Останалите икономисти от върхушката на трезора са вкарани в затвора и обречени на мизерия, народната представителка Шерифе Мустафа – банкерка се оказва в психиатрията, а Нихат Зия, впоследствие издигнат до заместник-министър на финансите е в дълга кома. 
Един нещастен ден през 2006 г. човекът, когото мнозина по време на управлението на Тройната коалиция цитират като ковчежник на ДПС, става жертва на тежка катастрофа. И до днес Зия, чийто брат е съветник на премиера Борисов, е в непробудна кома. Заместник-министърът на финансите в кабинета  Станишев


не пътува с кого да е, а с шефа на финансовото разузнаване Васил Киров


Той обаче се спасява по чудо. Автообилът от суперсигурната марка Ауди, в който се возят двамата, се блъска на 8 декември 2006 г. край село Микре, Ловешко. Трима загиват на място.
Делото, по неизвестни причини, се гледа при закрити врата цели 2 години по-късно – на 9 ноември 2008 г. Журналистите буквално са изгонени от залата. Резултатът от процеса е неизвестен. Така насила случаят придоби загадъчност и започнаха да валят всякакви конспиративни версии.
Катастрофата със Зия не е първата в историята на ДПС. Жертва на катастрофа е и бизнесменът Мариян Първи – човекът на Доган за Сливен и Ямбол, също свързан с Агробизнесбанк.
Пак в катастрофа си отива друг виден депесар. Той всъщност поставя началото на черната дузина.


Депутатът – помак Свилен Капсъзов е блъснат край Нови хан


от загадъчна волга, чийто шофьор според спомнящите си случая бил близък до ДС. Това става на 15 септември 1992 г. – малко преди, след депесарски шут да си отиде правителството на Филип Димитров. Пак в онези смътни времена има още един неуспешен опит за посегателство върху човек от върхушката на Доган. Първата му “мъжка секретарка”, както лидерът определя шефовете на кабинета си, попада след тежо натравяне в Правителствена болница, чийто контингент той не е, но където пазят тайните за немалко истории – от смъртта на Людмила Живкова до тази на генерал Кашев.
Това се случва по времето на Оня списък, когато в ръцете на турския посланик попадат имената на всичките български агенти в чужбина. Неясно защо


лично президентът Желев посещава “мъжката секретарка” в болницата


Натравянията не са епизод от историята на ДПС. Покрай изобрите през 2005 г. около месец и то отново в Правителствена болница се лекува алтернативният турски лидер Гюнер Тахир. В Момчилград междувременно е убит общинският председател на неговата партия НДПС.
Към случаите, достойни за детектив като Еркюл Поаро, може да бъде сложена и катастрофата на Джавад Мустафа. Областният лидер в Русе, града на Емел Етем – Тошкова, загива. На погребението, също като на това на Ахмед Емин, не идва Доган. Джавад не е удостоен с присъствието на нито един от големите в движението.



СЛУЧАЯТ СЪС СМЪРТТА НА АБДУЛАХ ЧАТЛЪ



Турският Алексей Петров. Това е най-краткото определение за легендата Абдулах Чатлъ. Той е едновременно полковник от тайните служби МИТ и бизнесмен, за когото мнозина подозират, че частично е нагазил откъм сивата част на икономиката. Според запознати той бил внедрен за 20 години в мафията. В софийска колекция се пази негова приятелска снимка от вечеря в Истанбул с нашия Ахмед доган.
Животът на Чатлъ приключва в катастрофа (!!!)  при Сусълъ, недалеч от Истанбул. Още по-интересно съвпадение например със случая Нихат Зия е компанията му в колата – бившия главен прокурор, ексшефа на полицията и Мис Турция. От цялата група оцелява само 1 депутат. В багажника на автомобила са намерени много оръжия, но пресата и политиците са категорични – подхвърлени са.



ВЪЛКАНОВ ДАЛ НА ДОГАН 1,5 МЛН. ЗА КОНСУЛТАЦИИ



Не е ясно какво разбира философът Доган от строителство на пътища и хидросъоръжения, но той е получил милион и половина от договорените 1,950 млн. хонорар като консултант на мегапроекта Цанков камък край Девин, разкрит от премиера Борисов и в. Труд. Това е станало пред мулти-фирмата Минстрой, управлявана от бившата дясна ръка на Илия Павлов, а сега на Доган - Николай Вълканов. Девин е градът, където турският лидер си построи спа-сарай – ужасният хотел Орфей. Негов строител, както и на други дворци на Бея – в Бояна и Боровец, е Николай Вълканов. В лятната му резиденция Росенец, която също се води на Вълканов и се намира в местността Отманли между Бургас и Созопол обаче възникна неприятен проблем. Изчезна изумуд за $2 млн, писа Стандарт.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

дева