Свързани новини

29.03.2010 16:14

Погват автосервизи и пунктове за смяна на гуми

Видян 3862 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Проверка на малки обекти в сферата на услугите - автосервизи, автомивки, пунктове за вторични суровини и сервизи за смяна на гуми, започват от 30 март служители на Столичния инспекторат. Проверката ще стартира от район Младост. Засилва се контролът в автосервизите и пунктовете за смяна на излезли от употреба гуми. Проверките ще се извършват на място и по документи във всички райони на столицата, съобщиха от Столична община.


Инспекторите ще проверяват дали дружеството разполага с нужните разрешителни документи за дейността, издадени от компетентните органи, актуален договор с лицензирана фирма за предаване на излезли от употреба гуми, както и къде се извършва смяната на гуми.


Досегашните проверки показват, че ремонтиране на моторни превозни средства се извършва на улиците, тротоарите и паркингите, което е нарушение на чл.31, т.9 от Наредбата за поддържане и опазване на чистотата и управление на отпадъците на територията на София.


За установените нарушения се налага глоба по квитанция или се съставя акт в размер от 150 до 500 лв. за физическо лице и имуществена санкция в размер от 700 до 2000 лв. за юридическо лице или едноличен търговец.


От 30 март започват и проверки на автосервизи и ремонтни работилници, като акцентът ще бъде върху спазването на наредбата за чистота, както и другите наредби, свързани с търговската дейност и организацията на движението.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

водолей