Свързани новини

25.03.2010 11:03

Софиянски: Няма ясна идея как да излезем от кризата

Видян 1859 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Всички лутания са прокризисни и България, за съжаление, все още няма ясна идея как ще излезе от кризата. Едно правителството е избрано затова, за да има ясна политика, но през последните 7-8 месеца българите видяха мерки, които задълбочиха кризата, а не я преодоляха."


Това каза Стефан Софиянски в коментар дали мерките "антикриза" са по джоба ни и как да избегнем "Зима 1997". Според него управляващите трябва да се стремят да поставят икономиката в естествената й среда. Софиянски смята, че бюджетът се разминава с действителността и рестриктира икономиката.
"Бюджетът не е рестриктивен, а в България кризата е в търсенето – има криза на вътрешното търсене, което е много малко", заяви от своя страна финансистът Владимир Каролев. Навсякъде по света криза има от погрешни решения в държавния, а не в частния сектор, изрази мнението си той. Не е вярно, че ако се намалят осигуровките, ще фалира пенсионната система, категоричен бе Каролев. Според него трябва да се стимулират хората да инвестират и да спестяват пари, за да се преодолее кризата. Финансистът смята, че в момента само се мисли как да се харчат пари, вместо да се намалят заплатите в държавните ведомства и да има съкращавания в тях. Той изрази своето възмущение, че с изключение на Министерството на финансите, навсякъде се съкращават т. нар. “щатни бройки“, което не е реална мярка. Владимир Каролев бе категоричен, че тази година задължително трябва да се изпълни Законът за бюджета. Информацията е на БГНЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

дева

Служебната работа ще бъде толкова много

Служебната работа ще е толкова много, че няма да имате