Свързани новини

25.03.2010 09:46

Заради пестене обират банки

Видян 2034 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Заради пестене в условията на икономическа криза повечето банкови клонове разчитат само на паник бутон и често нямат жива охрана. Камерите пък невинаги могат да дадат в достатъчно ясен план крадеца и тяхното разположение невинаги покрива максимално помещението, разказаха пред 19` полицаи от СДВР. Световно разпространена мярка за борба с банковите обирджии е изискването да се накарат управленията на финансовите институции да поставят навсякъде бронирани стъкла на гишетата, за да имат служителите повече време да реагират срещу престъпниците. Доста от трезорите обаче недоволстват от въвеждането на подобна мярка, защото смятат, че по този начин ще бъде застрашена сигурността на клиентите, към които престъпникът може да реши да прояви агресия. Крадецът може да вземе някой за заложник с цел да принуди касиерката доброволно да му даде парите.


Полицията в много държави настоява авоарите винаги да бъдат маркирани със специален спрей или боя преди отварянето на банките, за да бъдат взети от бандита.


В ранния следобед на 22 март маскиран влетял в офиса на ПроКредит Банк в кв. Овча купел и заплашил с пистолет касиерката. „Давай парите или ще ти пръсна мозъка“, изкрещял престъпникът. Служителка му подала найлонов плик, в който бил част от дневния приход на банковия клон, и мъжът офейкал. Той взел 3000 лв. ПроКредит Банк е най-често обираната банка от началото на годината.


На 12 март трима маскирани нападнаха служител на клона на същия трезор в столичния квартал Люлин, докато носеше 137 000 лв. към инкасовия автомобил. Три дни по-късно дегизирана с розов шал и слънчева очила дама сви 20 бона от плевенския клон на ПроКредит Банк.


Обществен трезор на бул. Дондуков в София пострада през декември м.г. Това бе и едно от най-зрелищното нападение. Трима невъоръжени нападатели нахлули в денонощния трезор около 1 ч. след полунощ. Те се справили с двамата възрастни пазачи, като ударили единия с паве по главата, после ги закопчали с белезници и ги проснали на земята. След това започнали да отварят сейфовете наред. Събрали плячката светкавично и избягали с няколко автомобила.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

телец

Днес може да се сблъскате с някои препятствия

Днес може да се сблъскате с някои препятствия, но