Свързани новини

24.03.2010 11:08

Доган & Сие запратиха депутатка в лудница

Видян 9210 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 4.6667
много слаба слаба добра много добра страхотна

Емел Етем не е ПЪРВАТА ЖЕНА, стигнала до върха на ДПС. Мнозина са забравили, но преди нея във върхушката на турската партия шестваше Шерифе Мустафа. Тя беше изключително влиятелна през 90-те години. Освен позицията на депутат и ролята на заместник-председател, Доган й бе поверил и участие в управата на първата банка, смятана за твърде близка до ДПС. Става дума за източената от кредитни милионери и фалирала впоследствие Агробизнесбанк.
Тя нашумя по Берово време, когато нейните шефове – адашите Христо Александров, по-известен като Ицо Салфетката, и Христо Данов бяха във вихъра на танца. Дотолкова, че именно те бяха домакини на учредителната среща на първия картел на големия частен бизнес. Той нашумя в медиите като Г-13.
Кръстница на групата става журналистката Соня Колтуклиева, която разказва: “Първата сбирка беше в прочутия ресторант Ритора. Мнозина питаха защо съм нарекла момчетата Г-13, когато официално те бяха 12. Ами, тогава не беше редно да оповестяваме участието на Младен Мутафчийски, понеже все още беше шеф на държавна оръжейна фирма”.
Днес ресторантът е собственост на друг небезизвестен пловдивски олигарх на име Георги Гергов – пръв приятел на президента. А Салфетката и Данов, чието име като шеф на Българския футболен съюз се свързва с невероятното американско люто от 1994 г. си ги спомнят малцина. Даже и Христо Стоичков, който беше пръв боен другар на Данов, отдавна го е сменил с по-престижни приятели.
След точило се почти 10 години дело Ицо Салфетката стана първият осъден български банкер. Александров получи 3 и половина години от Пловдивския окръжен съд. Обвинените заедно с него изпълнителни директори на несъществуващата вече банка Гинко Ализотов, Петър Нейчев и Деню Каназирски получиха еднакви присъди - по 4 години. Единственият, който успя да отърве затвора, беше Христо Данов, който бе обвинен за отпуснати 4 кредита на предприятия от военнопромишления комплекс.
Четиримата бяха осъдени за раздаването на 53 необезпечени кредита.
Заедно с момчетата, в управителния съвет на същата банка са и двама депутати от ДПС. Единият от тях е нашата героиня Шерифе Мустафа. Според нейния колега от зората на ДПС Осман Октай, първата дама на ДПС в момента живее в забутаното сопотско село Анево. Преди това, разказва политикът, някогашната партийна суперзвезда е прекарала немалко време в психиатрия. Шерифе не комуникирала с никого, водела изключително затворен живот.
Още по-интригуващата информация е, че тя не е единствената жертва на Агробизнесбанк. Лошият късмет преследва и други от управата на банката, между които заместник-министъра на финансите и брат на един от съветниците на премиера Борисов Нихат Зия и сливенския аферист Мариан Първи.
Вълнуващи подробности за тях и други звезди на ДПС – идната събота.



Купон в разкрития от нас нов Сарай в Боровец



Голям купон се е развихрил миналия уикенд в разкрития в първия брой на Супер 19’ нов Сарай на Доган бей в Боровец. На върха на планината, досами пистата Ястребец, е вилнял лично човекът, който върти бизнеса на турския лидер. Николай вълканов разделил маса за 50 души и настанил своя “господарска” хед тейбъл насред вихъра на фирмено парти, разказват сащисани очевидци от международна компания, които не били канили бившата дясна ръка на Илия Павлов на вечеринката си.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

везни

Днес ще намерите равновесие между личния и професионалния си живот

Днес ще намерите равновесие между личния и