Свързани новини

24.03.2010 10:26

Мая Манолова: Критиките на Цветанов са контрапродуктивни

Видян 1725 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Критиките към съдебната система от страна на вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов са контрапродуктивни". Това заяви депутатът от Коалиция за България Мая Манолова, цитирана от БГНЕС.


Тя призова Цветанов да посочи конкретни имена на корумпирани съдии и да ги даде на прокуратурата. Според Манолова докладът на ЕК за напредъка на страната ни в борбата с корупцията и организираната престъпност показва ясно, че желание има, но резултати за съжаление не. “И нещо друго - че нищо не започва и свършва с едно правителство”, коментира тя. Освен слабостите в съдебната система в доклада се отделя място на още два проблема - липсата на достатъчен административен контрол и докладваните случаи за конфликт на интереси. Според депутата от КБ съдебната система не може да работи под натиск.
“Във вчерашния доклад ЕК отбеляза значителния напредък на България през последните 6 месеца. По-ясен сигнал не може да има”. Това каза от своя страна Светлин Танчев, депутат от ГЕРБ и председател на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове. Според него във всяка сфера, която пряко зависи от управляващите промяна има. Магистратите обаче са тези, които трябва да променят начина си на мислене, за да има резултат. “Корупцията ще спре, когато има осъден съдия, а не министър”, отбеляза Танчев. Според него напрежението между МВР и съда е заради нежеланието за промяна от страна на съдебната система.
Преди Великденските празници ще бъдат събрани подписите нужни за искането за импийчмънт на президента, съобщи още Танчев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката


Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката, а