Свързани новини

23.03.2010 12:47

Костов: Кризата ескалира, предложените мерки са левичарски

Видян 1944 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"България има тежък бюджетен проблем, виждаме ескалация на кризата, която настъпва през т. г., но голяма част от сегашни антикризисни мерки са левичарски". Това заяви лидерът на ДСБ Иван Костов, цитиран от БГНЕС.


Според Костов официално няма предложени мерки, но се създава една параполитическа дискусия, в която мерките на синдикати и работодатели, представляват опасност бизнесът да премине в сивия сектор. По думите му главният виновник за кризата са президентът Първанов и Тройната коалиция, затова те нямат право да предлагат мерки за излизане от нея и трябва да носят наказателна отговорност. Костов изрази мнение, че голяма част от последните антикризисни действия нямат фискален ефект, а някои от тях са прокризисни - като идеята за вдигане на ДДС с 2%. Костов защити финансовия министър за неговата оптимистична прогноза за излизане от кризата, като заяви, че единственото обяснение е желанието на Дянков да спре паниката, създадена от Първанов и Тройната коалиция. България има нужда от радикални реформи, администрацията примерно не трябва да се съкращава с 20%, а да се приключи с модела 3-5-8 на дублиране и клониране на скъпи работни места и намесване на партийни партизани на държавни длъжности. ДСБ призовава ГЕББ да поеме управлението на страната, да започне широка дискусия за антикризисните мерки и да възстанови лидерството си. Костов заяви, че в момента ДСБ не води партньорски дебат с ГЕРБ. От тъмносинята партия ще защитават твърдо интересите на дребния и средния бизнес, за да може да оцелее в кризата. От ДСБ очакват БСП и ДПС да започнат атака срещу ГЕРБ заради липса на антикризисни мерки досега, “а Гоце да се опитва да играе алтернатива на сегашната власт".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

везни