Свързани новини

22.03.2010 14:29

Започнаха масови проверки на яйца и агнешко месо по повод Великден

Видян 1681 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Инспекторите от Държавния ветеринарно-санитарен контрол (ДВСК) към Националната ветеринарномедицинска служба (НВМС) започнаха масови проверки на яйца и агнешко месо преди Великден, съобщават от пресцентъра на ДВСК.


Както всяка година, преди празника контролът се засилва, за да се ограничат до минимум възможностите на пазара да се предлагат непроверени продукти. Експертите съветват потребителите да пазаруват само от одобрени за търговия с хранителни продукти обекти и да внимават за условията, при които се съхраняват продуктите. Месото трябва да е придружено с документи за произход, а върху него се поставя и идентификационен печат с информация за държавата, в която е произведено и за номера на предприятието, който трябва да е четлив. Яйцата трябва да се съхраняват чисти, да нямат неприсъщ за тях мирис и да не попадат под пряка слънчева светлина. Също така е необходимо да са маркирани с номера на производителя или центъра за опаковане, а върху опаковките им трябва да е отбелязан минималният срок на трайност. При покупката е препоръчително да се обръща внимание на чистотата на яйцето и наличието на пукнатини по черупката, които са предпоставка за последващо замърсяване. При подготовката за консумация е добре да се измият допълнително. “При проверките ще акцентираме основно върху обектите за търговия и хранене, тъй като там са основните нарушения, като неспазване на изискванията за съхранение, липса на документи за произход на храните и т.н. Все по-редки са опитите на пазара да се предлага месо от животни, отглеждани за собствена консумация. Разчитаме на сътрудничеството на полицията, за да санкционираме своевременно нарушителите”, коментира д-р Йордан Войнов, генерален директор на НВМС. Информацията е цитирана от БГНЕС.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

везни

Днешният ден ще ви напомни за значението на личното пространство

Днешният ден ще ви напомни за значението на личното