Свързани новини

22.03.2010 13:09

Протестиращи срещу дупките: След 10 април ще блокираме пътища и магистрали

Видян 1750 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Около 30-ината души, участващи в националния протест “България срещу дупките“, заявиха пред НС, че ако общината не чуе исканията им и не пристъпи към действия, след 10 април ще започнат да блокират градски пътища и магистрали, съобщи БГНЕС.


На фона на “Боят настана“ и “Тоз, който падне в бой за свобода“ протестиращи от Сдружение “Български автомобилен съюз“, Клуб “Волво България“ и dupka.net издигнаха плакати и листовки с призиви “Не на дупките“ и “Превърнаха пътищата в полигон на смъртта“, като призоваха гражданите на София да ги последват до общината и днес, за да връчат последната си декларация, в която са изложени исканията им. Те настояват за излъчване на граждански съвет, който да контролира изразходването на средствата за пътища. Това е инициатива, която ще важи за всички общини в България. Протестиращите искат пълна информация за какво отиват парите ни като данъкоплатци, какви договори са сключвани за ремонт, какви са цените и условията в тях, свързани с ремонта на пътната мрежа в София. Това заяви Борис Гаврилов, председател на Общото събрание на “Български автомобилен съюз“. Те искат общината да представи ясен план за следващите 12 месеца и той да мине през обществено обсъждане. В противен случай след 10 април представители на различни граждански сдружения ще преминат към активни действия. Подобни прояви има в още 6 града на страната – Бургас, Русе, Варна, Сливен, Пловдив и Търговище.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на