18.03.2010 10:07

Кр. Стефанов: Данъчни на концертите на Елтън Джон и AC/DC

Видян 1836 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

2 от фирмите, организатори на концерти на световни звезди в България са укрили 100 000 лева данък върху доходите. Това каза пред бТВ изпълнителният директор на Националната агенция по приходите Красимир Стефанов.


В момента агенцията за приходите проверява 13 такива компании. Данъчни ще присъстват на предстоящите концерти на Елтън Джон и AC/DC, каза още Стефанов. Проверяваме още лекари, стоматолози, 261 футболисти и много други, но по-важното е, че средно годишно НАП прави около 17 000 ревизии, които предотвратяват данъчни измами за 1,5 до 1,7 млрд. лева, каза още Стефанов. Само от ревизиите на футболните клубове и собствениците на Бентли-та и други луксозни коли в хазната са постъпили 24 млн. лева. Това са близо 100 000 средномесечни пенсии, каза още изпълнителният директор на НАП.
За първите два месеца на 2010 година, спрямо миналата, има сериозен спад на постъпленията от данъци. Причината е, че все още се задълбочава кризата, каза Красимир Стефанов. Декларираната данъчна основа за януари и февруари месец е с 4 млрд. лева по-малко отколко за същия период на 2010 година, добави Стефанов. В крайна сметка постъпленията за първите два месеца, спрямо 2009 година, са с 600 млн. лева по-малко за НАП, обясни той. Обяснението по думите на Стефанов е, че през месец януари се декларират данните за декември, а през декември по-миналата година ударно бяха изхарчени 4 млрд. лева от резерва от предишното правителство. Така или иначе има тенденция на спад на потреблението, заяви директорът на НАП. Той добави още, че само за януари 2010 година регистрираните трудови договори в приходната администрация, спрямо януари 2009 година, са намалели със 100 хиляди. Тоест има 100 хиляди нови безработни лица. А само за първите два месеца на тази година в сравнение с декември 2009 година те са намалели с 40 хиляди, коментира още той. По думите му, България е най-либералната държава от ЕС по отношение на данъчната политика. Няма държава, в която да има ставка от порядъка на 10% за корпоративен данък или 10% данък върху доходите на физическите лица, заяви Стефанов. Той заяви, че има сериозни затруднения при плащането на данъците не само на големите, но и на малките фирми и добави, че трябва да се отчете и сериозната фирмена задлъжнялост. Той обясни, че може единствено да си съберат задълженията гъвкаво. Информацията е цитирана от БГНЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

водолей