14.03.2010 17:33

Бутат част от ресторант Кошарите

Видян 2327 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Част от известния столичен ресторант Кошарите в кв. Лозенец може да бъде бутнат. Причината е, че липсвали необходимите документи за постройките. Главният архитект на София Петър Диков обясни пред общинските съветници, че застроената площ на кръчмата е около 500 кв.м. Собственикът Коко Динев разполагал обаче с разрешителни за строеж само за 152 кв.м от тях. Имотът, върху който е разположено известното заведение, е от 1250 кв.м.


Столичната община ще провери законни ли са постройките на Кошарите. Ако някои от тях са издигнати без разрешение, ще бъдат съборени, обяви архитект Диков пред Общинския съвет.


Предложението му е имотът да бъде окрупнен заедно с 36 дка от близката гора и да получи статут на публична частна собственост. Така по думите му строителството ще стане невъзможно, тъй като нормата на застрояване ще бъде 2%.


Кметът на Лозенец Прошко Прошков е на противоположното мнение. Според него окрупняването, предложено от Диков, ще даде възможност да се застроят 740 кв.м, с което Кошарите ще бъдат узаконени. „Това, което е незаконно, не може да се узакони“, отговори Диков.


Пред БНР той каза, че е ходил в този ресторант за последно през 1977 г. да яде шкембе. „Не знаех, че е на Коко Динев. Свързан е с приятни спомени, но ще сезираме ДНСК и Районното кметство за премахване на незаконните постройки“, посочи той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

стрелец

До обяд ще ви е малко напрегнато

До обяд ще ви е малко напрегнато, особено ако сте имали