Свързани новини

08.03.2010 12:55

Михайлова: Първанов урони авторитета на институциите

Видян 1608 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Намираме, че с незаконните си и противоконституционни действия и средства президентът Първанов направи така, че да урони авторитета и престижа на институциите", заяви Екатерина Михайлова от ДСБ, цитирана от БГНЕС.


От партията на Костов настояват Народното събрание да изрази отношението си към държавния глава, като стартира процедура по импийчмънт. Това може да стане с подписите на 60 народни представители. Тя смятат, че по този начин ще се получи своеобразен вот на недоверие към президента. „Не може да бъде подминато поведението на Първанов”, категорична бе Михайлова. На втори план остават действията на Конституционния съд. „Действията, които той предприе, начинът, по който държа и изнесе тази стенограма и поведението, което четем вътре, говори за едно поведение, което напомня време, което ми се струва, че бяхме забравили”, коментира Михайлова. Тя определи като изненадващи действията на Първанов предвид осмата година от мандата му и поиска да бъдат публично оповестени всички стенограми от срещите му.
За да може процедурата да продължи до импийчмънт на държавния глава, са необходими гласовете на 160 народни представители. По думите на Михайлова, вицепремиерът Дянков се е държал възпитано. "Когато един човек се държи възпитано, започват да гледат на него, като на по-слаб. Възпитаният човек е възпитан човек, той не може да се държи арогантно или нахално”, обясни тя и допълни, че това, че министър се държи възпитано не е порок. Тъмносините ще инициират промени в Закона за държавния протокол, които визират правилата при при публикуване на стенограми от институциите. "Трябва да се пресече тази злоупотреба с право, която видяхме в последните дни”, смята Михайлова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион