Свързани новини

08.03.2010 09:54

Личните лекари протестират от днес

Видян 1624 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Личните лекари в цялата страна спират работа в знак на протест срещу забавените плащания от Здравната каса. Това обяви д-р Николай Колев от Асоциацията на личните лекари. Днес предстои среща между премиера Бойко Борисов и председателя на Лекарския съюз Цветан Райчинов. По повод протеста здравният министър свиква извънредно заседание на Наздорния съвет на Здравната каса, информира БГНЕС.


Още от днес протестират джипитата от Кюстендил, Дупница и Разград. Утре към тях ще се присъединят колегите им от София и Шумен. Така протестът ще обхване цялата страна. При преглед ще се наложи пациентите да заплащат изцяло медицинските дейности. Причина за недоволството на лекарите е, че Здравната каса не им е превела парите за месец януари. Те имат големи разходи за поддръжка на кабинетите си и според тях е честно да получат парите си с натрупаната лихва. „Сумата от Касата не е заплатата ми, а става дума за оцеляване на фирмата - осигуровка, заплата на персонал, поддържка, плащане на медицински центрове, консумативи. Подлежа на санкция от НАП, че не съм внесъл осигуровките на месец - 2 до 4000 лева, това ликвидира практиката”, каза д-р Колев.
Лекарите се надяват протестът да не се удължава и бързо да получат парите си. „Всеки иска да си работи, да не прави глупости… Чуваемост от институциите няма, искаме да седнем и да се разберем”, подчерта д-р Колев. От утре в София само един кабинет ще обслужва всички нуждаещи се от общопрактикуващ лекар пациенти. Кабинетът ще бъде в 29-та поликлиника в квартал „Гоце Делчев".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

телец

Трябва да погледнете по-отвисоко на нещата

Трябва да погледнете по-отвисоко на нещата, за да не се