Свързани новини

07.03.2010 14:47

Яне Янев: Цачева взема 6095 лева чиста сума на месец

Видян 1374 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Откакто е председател на Народното събрание Цецка Цачева взема на месец по 6095 лева чиста сума, които средства не са от адвокатски хонорари или от собствен бизнес, а от българския данъкоплатец. Това каза на председателят РЗС Яне Янев, цитиран от БГНЕС.


Янев заяви още, че разходите за личния персонал на председателя на парламента, които включват средства за автомобили, за ведомствено жилище и за хонорари на сътрудници са около 23 750 лева на месец. Чистата сума, която взема Цачева, се формира от основна заплата плюс две трети, които според Янев идват от „черните каси” на парламента, върху които не се плащат данъци, както и от суми за дневни, за клас, за прослужени години и други. От РЗС призовават да се спре не само с увеличението на заплатите на депутатите, но и да се премахнат т.нар. черни каси. Политическият съвет на партията ще внесе сигнал до Комисията по корупцията в парламента във връзка с изявлението на Цачева, че е получавала в пъти в повече като адвокат, отколкото като народен представител. Янев заяви, че това е поредната лъжа, защото според информация на партията, като юрист Цачева се е подписвала на много скромни месечни хонорари.
Според РЗС Бойко Борисов няма да предприеме ход към предсрочни избори, каквато и ситуация да има в страната. „Въпреки, че се прави на бабаит, той е един страхливец и знае, че ако има предсрочни избори няма да ги спечели”, заяви още Янев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

скорпион

Денят предлага възможност да се фокусирате върху вътрешната си хармония

Денят предлага възможност да се фокусирате върху