Свързани новини

04.03.2010 17:46

Образуваха дело по случая с падналия асансьор

Видян 1846 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Прокуратурата е образувала дело за причиняване на лека и средна телесна повреда срещу неизвестен извършител по небрежност заради пропадналия асансьор в Майчин дом, съобщи Всеки ден. Инцидентът стана в ранния следобед на 2 март.


Претъпкан, над 30-годишния асансьор пропадна, летейки от седмия етаж рязко надолу. Пострадаха общо 12 души, сред тях и 9 жени в напреднала бременност.


Асансьорът, произведен през 1976 година, се е откачил при седмия етаж и някъде между четвъртия и втория е започнал рязко да пада, като с трясък се е приземил в мазето на болницата, където се намира шахтата. Пострадалите са имали късмет, защото не се е скъсало основното въже, а само ремъците, иначе е можело буквално да бъдат размазани и да загинат при падането.


Междувременно експерти коментираха в медиите, че близо 70 на сто от асансьорите в България са рискови. Подемните съоръжения са произведени преди 2005 г. и  не отговарят на европейските стандарти за безопасност.


По данни на Асоциацията на производителите и вносителите, инсталиращи асансьори, за покриването на изискванията в сгради с обществен достъп били отпуснати 100 хил. лв. С тях обаче само били боядисани вратите на 15 хил. асансьора, писа в началото на месеца 24 часа. Това се случвало заради липсата на адекватен контрол от агенцията за технически надзор.


Старият асансьор, с който стана инцидентът в Майчин дом, е минал на технически преглед  последно през лятото на миналата година, съобщи доц. д-р Виктор Златков. Фирмата извършваща ремонт и поддръжка на всичките 14 асансьора в болницата е „МБ – 97”. Той коментира, че е честа практика асансьорите в болницата да се претоварват, но пари за ремонт или подмяната им не са предвидени в бюджета.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще