Свързани новини

03.03.2010 17:36

Глобяват 5000 лв. за пушене в Кюстендил

Видян 1854 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Глоба от 5000 лв. очаква всеки в Кюстендил, който нарушава забраната за пушене на обществени места, каза за 19` кметът на града Петър Паунов. Той е категоричен, че от 1 юни общината ще бъде територия без цигарен дим, независимо от това какво ще решат депутатите.


„И аз съм фен на футбола, но не ритам топка в заведение“, така градоначалникът коментира аргументите, че забраната ще повлияе на бизнеса. Въпреки общественото разделение по горещата тема Петър Паунов е оптимист, че хората ще спазват изискването да не се пуши на обществени места. Повод за това е мнението на младите, които си дават сметка за вредата от престоя в затворени задимени помещения, добави той.


Кметът разкри, че от община Кюстендил ще подарят на всяко заведение специални пепелници, които ще очакват пушачите пред входа от 1 юни. Не се ли спазват изискванията, следват глоби. Внушителната санкция от пет бона за нарушителите е предвидена в наредбата за обществения ред. С нея могат да олекнат както собственици на заведения, така и клиенти, които не спазват забраната, каза още Паунов. Не можем да искаме здраво общество и да стимулираме пушенето, категоричен е той.


По повод трите общински заведения, в които табу е и алкохолът, кметът обясни, че това се налага, защото във всяко от тях има отделения за деца. Въпреки „сухия“ режим обаче това са най-посещаваните заведения, добави Паунов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

дева

Денят е подходящ да обърнете внимание към детайлите във вашата работа

Денят е подходящ да обърнете внимание към детайлите