Свързани новини

02.03.2010 17:05

Станишев: Дянков е загубен и вреден, да си подаде оставката

Видян 1366 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Всеки ден, в който Симеон Дянков остава като финансов министър и вицепремиер, е един повече загубен и вреден за българската икономика и за страната като цяло“, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев след редовното заседание на ИБ на партията, предаде БГНЕС.


Дянков е идеологът на крайно дясната политика на кабинета и всички тези безумни реформи, които се измислят, са негово дело, коментира още Станишев. Вицепремиерът и министърът на финансите постоянно лъже, изтъкна още лидерът на левицата, като се позова на обещанията на Дянков за допълнителни приходи в бюджета, „мелодрамата“ със скритото писмо от ЕК. Намеците по отношение на президента Георги Първанов са поредната серия от безотговорно говорене от страна на финансовия министър, каза още Станишев, по повод вчерашните изявления на Дянков в телевизионно предаване. Във всяка една нормална държава такъв министър би си тръгнал на следващия ден, категоричен е Станишев. Според него не може, който и да е министър да определя кой е за затвора и кой не. Това изказване на Станишев беше по повод коментарът на Дянков от вчера, че ексминистър Емилия Масларова е за затвора.


Този човек е неграмотен и вреден, коментира Корнелия Нинова действията му. Тя подозира, че може да има умисъл в обвиненията на Дянков срещу Булгартабак. С тези свои действия Дянков доведе до срив в цените на акциите на дружеството, изтъкна тя. Според нея той е неграмотен, защото не е разбрал, че Булгартабак прави цигари за износ и ако те се връщат обратно в страната - това става през българските митници. Станишев изтъкна и, че правителството не се справя със събирането на приходите. "Независимо от лъжите на министъра на финансите как ще се увеличат проходите само в Агенция Митници намалението на постъпленията от ДДС е 40%", коментира той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп