Свързани новини

26.02.2010 18:13

С. Дянков: Няма да увеличава данъците в бъдеще

Видян 1683 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Една от най-важните задачи, които успяхме да изпълним от началото на мандата на правителството, бе запазването на стабилността на валутния борд в условията на криза, заяви вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков в Пазарджик по време на среща с кметове от областта, представители на местния бизнес и неправителствени организации, информират от МФ.


„Стриктната фискална политика сега означава, че няма да увеличаваме данъци в бъдеще, както ще се наложи да направят много други държави от нашия регион”, подчерта министър Дянков. Той припомни, че в резултат на успешната фискална политика на кабинета, беше повишен и кредитният рейтинг на България: Позитивните оценки за съответствие на седемте оперативни програми, както и реформата в приходните администрации са основните постижения на правителството до момента. „Ще говорим с бизнеса и общините как могат да се придвижват по-бързо проектите по европейските програми. За целта обаче са необходими добри проекти, които зависят от местната власт”, допълни вицепремиерът.
Министър Дянков даде висока оценка на реформите в НАП и Агенция „Митници”. За няколко месеца около 1/3 от състава на митническите служители е обновен и оптимизиран с близо 900 души. „Не е реално за 4-5 месеца да изчистим всичко при 20 години липса на реформи”, коментира финансовият министър и изрази очакване за рязко подобряване на работата в митниците през следващите месеци.
Приоритети на правителството през тази година ще бъдат основно ускореното връщане на ДДС, разплащането със строителните фирми и работата за успешното усвояване на средствата от европейските фондове. Към началото на тази година дължимият ДДС възлиза на 520 млн. лева, но към месец март сумата може да спадне до под 300 млн. лв., прогнозира финансовият министър. „Оптимист съм, че до няколко месеца безобразията на предишния кабинет ще престанат да излизат наяве, ще се справим с кризата и ще продължим напред”, сподели с участниците в срещата вицепремиерът Дянков. Информацията е цитирана от БГНЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Последвайте интуицията си

Ако днес почувствате необходимост да се оттеглите и