Свързани новини

25.02.2010 17:44

Проверяват за незаконно заградени улици

Видян 1854 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Проверка на законността на поставените заграждения и прегради върху части от улици или цели улични платна в централната градска част на София е възложила Столичната община. Това съобщи пред заседанието на общинския съвет вчера зам.-кметът по транспорта Любомир Христов.
Кметът на София Йорданка Фандъкова отрече да има "двоен стандарт" по отношение на държавните институции, които са преградили без разрешение публична общинска собственост. ''Правим общ преглед на преградената общинска собственост, независимо дали това е направено от фирми, граждани или институции'', посочи тя.
Информацията за незаконните заграждения трябва да бъде предоставена до две седмици на комисията по обществен ред към съвета.
При дебата шефът й Ангел Джамбазки каза, че много институции, сред които няколко министерства и парламента, заграждат неправомерно публичната общинска собственост. За да направят това обаче, трябва да имат разрешение от кметството.
Повод за пренията между групите в съвета беше искането на МВР за пускането на бариери по части от улиците Васил Априлов и Шейново в района на посолството на Испания заради председателството й на ЕС, което бе прието вчера. 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

стрелец

Последвайте интуицията си

Ако днес почувствате необходимост да се оттеглите и