Свързани новини

25.02.2010 16:05

Костадин Тасев отрича да е изнасилвал сина си

Видян 1676 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„В полицията ме биха, не съм изнасилил детето“, каза Костадин Тасев, от Сандански, заподозрян в системно изнасилване на двегодишния си син Александър, предаде БГНЕС.


Състав на Окръжен съд – Благоевград, с председател съдия Маргарита Коцева, започна разглеждането при закрити врати на мярката за неотклонение „задържане под стража“ на Тасев, поставени на 19 февруари от Районен съд-Сандански. Адвокатите на обвиняемия Ирен Цветкова и Пламен Велков поискаха от съдията да приложат допълнително събраните доказателствата. На мярката дойде и съпругата на Костадин Тасев – Христина Тасева, която се обърна към съпруга си в залата с думите: „Коце, тук съм“. Майката Христина влезе в задочен спор с леля си Гюргица Станоева, която по медиите казваше, че двете сестри са изнасилвани като малки. „Аз не съм им светила какво са правили с детето си, но самият факт, че снимките на семейството са при мене, говори що за семейство са те“, коментира още тя.
Агенция БГНЕС припомня, че детето бе прието в Пирогов в тежко състояние. Извършена му е животоспасяваща операция, но се намира в състояние на силен стрес. Родителите му, които живеят като клошари, бяха задържани в РУ МВР – Сандански. Държавната агенция за закрила на детето назначи проверка за изясняване на обстоятелствата, при които е пострадало. Агенцията е била сезирана и по-рано за предполагаемо сексуално насилие над детето, но оттам не предприели мерки поради липса на доказателства. С постановление 146 от досъдебно производство от 16 февруари е назначена съдебно-психологична експертиза. С нея се констатира, че до голяма степен може да се твърди, че Костадин Тасев от Сандански, е упражнил или е съпричастен към насилствените действия към двегодишното си дете, съобщи пред ПК по образование, наука и въпросите на децата вътрешният министър Цветан Цветанов.
На въпрос дали е упражнявал насилие върху детето си, бащата е дал отрицателен отговор, който се оказва лъжа. Психолозите на МВР са констатирали, че Костадин Тасев е личност, която се характеризира с липса на съдържателни и жизнени цели и стремежи, съчетано с емоционална хладност, егоцентричност и дистанцираност, спрямо околните. Самият Тасев е декларирал своята привързаност към сексуални контакти с лица от същия пол, както и към аналния секс, който е осъществявал и счита за нещо естествено. Това е съчетано с нагласи за доминиране и осъществяване на пълен контрол спрямо хора от близкото обкръжение, които прерастват в силно развито чувство за собственост. „Ако това го бяхте направили април месец миналата година, аз мисля, че нямаше да правим тази дискусия”, обърна се Цветанов към лекарите и социалните работници по повод доклада на МВР.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

ВМРО

ГЕРБ може и да не иска ППДБ да изчезнат: ВМРО

Днес Деница Сачева е завила, че времето ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес ще имате желание да общувате с повече хора

Днес ще имате желание да общувате с повече хора.