Свързани новини

24.02.2010 10:41

Уликите срещу Георги изфабрикувани?

Видян 1614 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Манипулиране на веществени доказателства по делото за убийството на Радостина Евтимова заподозря защитата на подсъдимия Георги Цветанов по време на вчерашното заседание по делото. Според адвоката му при втория оглед на местопрестъплението са открити гривна на жертвата и стъкло от часовника на подсъдимия, които не са били забелязани при огледа след откриването на трупа, съобщи Дарик. Предметите са били на матрака, където е лежало тялото на жертвата и не се виждат на снимките от първия оглед. На тях Радостина е с бикини и с кръв от множеството рани. На снимката, намерена в телефона на Георги обаче, е снимана без бельо и с почистено от кръвта тяло, на което личат пробожданията. „Има обективни основания да се смята, че часовникът е бил подхвърлен, а снимката е била направена, след като телефонът е иззет от разследващите и тялото вече е било почистено от кръвта“, заяви адвокат Илиян Василев. По неговите думи на кадрите личи също и промяна на обстановката, която не е отразена в протоколите. При първия оглед балконската врата на стаята, където е извършено убийството, е затворена, а щорите и завесата са спуснати. На фотосите, правени седмица по-късно, вратата е отворена, щорите и завесата са дръпнати, а апартаментът между двата огледа е бил запечатан.


Искането беше определено като „перверзно” от прокурора Радослав Лазаров. Според него тезата, че разследващите са избърсали кръвта и са събули бикините на жертавата, за да натопят Георги, преминава моралните граници. Подобно твърдение означава, че полицаите не само са манипулирали доказателства, но и са се гаврили с труп, заяви Лазаров. Той изрази съмнения, че исканията на защитата имат за цел да забавят процеса. Адвокатите на Цветанов допуснаха и „турска връзка” в убийството, тъй като в съседния апартамент са живеели турски студенти, които са можели да стигнат до жилището, прескачайки парапетите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

дева

Днес ще имате повече служебни задължения от обикновено

Днес ще имате повече служебни задължения от