Свързани новини

18.02.2010 18:41

Хора на Мургина още държат НАП

Видян 2855 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Данъчни из цялата страна са под пара заради смелите проверки на МВР и прокуратурата. Похвални са усилията на министър Цветанов да въведе ред в приходната агенция.
Но хората на Мургина още са на върха там, нищо че буквално до дни по обещание на прокурор Маргарита Немска страховитата ексданъчна ще бъде изправена пред съда с обвинения, побрани в 154 тома, както писа Труд.
Лявата ръка на Мургина - Румяна Дулева, даже бе издигната. След свалянето й от поста в НАП-Бургас заради куп прегрешения, тя кой знае защо бе назначена за заместник-директор в централата на приходната агенция. Дамата оправя данъчно - осигурителната методология. И така я оправя, че вместо 140 млн., здравните вноски през януари са едва 30 млн. лв.
Защо Дулева се раздели с поста си край морето? Строители заведоха колективен иск за над 12 млн. лв. срещу НАП - Бургас.


"Тук се работи избирателно. Взимат пари не само да си затворят очите за данъчни нарушения, но и от изрядни фирми. Схемата е проста. Съставят акт, който е 100 % измислен, за значима сума, която вие трябва да платите по закон, независимо, че обжалвате.  Ако не искате проблеми, актуалната сума към строителните фирми е 20 000 лева в брой, под масата”, посочи по време на бунтовете срещу Дулева бизнесменът Тодор Ненов. 
Бизнесменът изнесе данни за Румяна Дулева, които вече бяха посочени от депутати от Комисията по корупцията в миналия парламент. Според тях Дулева била направила над 31 имотни сделки по Черноморието, като в Поморие купената от нея земя е била по 28 стотинки за квадратен метър (!!!), което е по-евтино от заменките на олигарсите, а четири парцела в Приморско са оценени за нея на осем лева.
Дулева се смята за една от най-приближените на Мария Мургина, писа навремето бургаския в.Компас. Това се разбра, след като двете дами застанаха като една по скандален олигархичен случай. Ставаше въпрос за наказване на местния бос Порточанов по поръчка на друг морски олигарх. Мургина избирателно прилага норматив с идеята Порточанов да бъде обложен на всяка цена.
Инспекторатът на финансовото министерство разкрива любопитни подробности, показа своевременна проверка на колегите от в. Сега. Например неправомерна намеса в ревизията на Румяна Дулева, която по онова време е директор на една от 5-те дирекции Обжалване и управление на изпълнението в цялата страна. Установено е, че Дулева е получила по e-mail доклада от ревизията на Христо Порточанов. Пратил й го е лично ръководителят на ревизиращия екип Стефан Иванов. Веднага след като получава документа, Дулева го препраща отново по електронната поща на Мария Мургина.
Подобни действия са грубо нарушение на правилата, защото инспекторите са независими при извършване на проверките и трябва да се съобразяват само със закона. Целта е да не бъдат притискани да изпълняват поръчките на шефовете си. Инспекторатът на МФ коментира, че препращането на доклада на Дулева по e-mail "буди недоумение", тъй като тя няма никакви оперативни функции по подобни случаи. Вместо да се меси в работата на ревизорите, тя трябва да се занимава с обжалване на ревизионни актове, а такъв към онзи момент не е бил издаден.
Киров съобщи пред Парламентарната комисия за борба с корупцията преди година, че Дулева била в "приятелски отношения" с някои от ръководителите на клуба на Митко Събев Нафтекс. Доказателства за неправомерни действия заради това приятелство с хората на Събев обаче Киров не е представил.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

рак