Свързани новини

15.02.2010 17:57

Атанас Атанасов поиска арест за Никола Филчев

Видян 2786 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Време е да се разплете цялата група, функционирала около бившия главен прокурор Никола Филчев, каза пред БНТ бившият директор на Националната следствена служба (НСС) и депутат от Синята коалиция Атанас Атанасов. Той посочи, че може би е крайно време той да бъде „прибран”. Трябва да се установи какво е отношение на бившия вътрешен министър Георги Петканов, за когото се каза, че е наградил Алексей Петров за добра работа, каза Атанасов. „През 2001 година хора свързани с Мултигруп взеха торба пари и отидоха в Мадрид, за да доведат тук Симеон Сакскобургготски и след това беше сформирано правителството, в което участваше политическото представителство на Мултигруп – ДПС", каза Атанасов.


Данък "Алексей" е трябвало да плаща всяка заложна къща в София. Парите се събирали от структурите на задържания бивш командос и съветник в ДАНС Алексей Петров, твърдят разследващи пред вестник Монитор. Отделно силови бригади, свързани с него, събирали пари на лихвари.


Алексей Петров е станал агент на НСС в последните дни на декември 1999 г. Това става ясно от личното му кадрово досие в спецслужбите, публикувано във вестник Труд. Бившият полицай, напуснал през 1992 г. отряда на баретите, е бил приет за “око и ухо” на МВР с мотивирано искане от тогавашния директор на НСС ген. Атанас Атанасов. То не било разписано от Богомил Бонев, а от приемника на поста му Емануил Йорданов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

риби

Използвайте методичността си

Не позволявайте на ежедневните неразбории да помрачат