Свързани новини

15.02.2010 10:00

Осъдените за убийството на Мартин Борилски се предадоха

Видян 1897 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Осъдените за убийството на Мартин Борилски Георги Желязков и Стоян Стоичков се предадоха тази сутрин на Съдебна охрана-Варна, предаде БГНЕС.


Това стана в 8 часа, в присъствието на адвоката на двамата Борислав Желязков. Тъй като наложената мярка от Варненския окръжен съд е присъдата да се излежава във Варненския затвор, осъдените вече са отведени там.
След като на 4 февруари прокуратурата поиска доживотна присъда за подсъдимите по делото за убийството на Борилски, Георги Желязков и Стоян Стоичков се укриха и бяха обявени за общодържавно издирване в изпълнение на постановление на Апелативния съд във Велико Търново.
Желязков и Стоичков получиха общо 36 години затвор за деянието. Двамата обаче не се явиха на съдебното заседание. Съдебният казус за убийството на 24-годишния студент Мартин Борилски продължи десет години, като обвиняемите бяха оправдани на две инстанции в България. След остра намеса от страна на Франция, обаче, делото започна отначало по разпореждане на ВКС. Преди това да се случи, френски съд обяви, че ще има паралелен процес. Борилски бе зверски убит през юни 2000 г. в апартамента си в Париж. Той е прободен над 93 пъти, а с твърд тъп предмет са натрошени лицевите кости и черепа му. На мястото на престъплението френските криминалисти откриват множество веществени доказателства, както и многобройни следи от ДНК, които посочват като извършители на убийството Желязков и Стоичков.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

овен

Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора,