Свързани новини

11.02.2010 18:33

Лишават 43% от българите от изследвания

Видян 1567 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Около 29% от хората няма да бъдат консултирани, а 43% няма да бъдат изследвани,  показва анализ на спада на направленията, направен от Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България (НСОПЛБ), съобщи zdrave.net. Данните, послужили за основа на проучването, са от голяма групова практика на територията на столицата, уточняват от НСОПЛБ. Средствата за изследвания, предвидени от касата за януари тази година, са с 45% по-малко от тези за същия месец на 2009 г., сочи още анализът на общопрактикуващите лекари. Недостигът на тези пари ще доведе до по-малко верни диагнози, повече хоспитализации и претоварени линейки на Спешната помощ, посочват от сдружението.


Припомняме, че има реален риск редица големи болници да останат без консумативи. Миналата седмица стана ясно, че лечебните заведения са натрупали над 100 млн. лв. дългове към към фирмите вносители на медицински консумативи, апаратура и лабораторна техника.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

близнаци