Свързани новини

08.02.2010 10:36

Д-р Илко Семерджиев: Нанев умишлено заблуждава премиера за здравната реформа

Видян 2957 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Аз съм сигурен, че Бойко Борисов е заблуждаван систематично от Божидар Нанев и директорите на големите болници, които уж подкрепят реформата, но на практика обслужват корпоративни интереси”. Това заяви бившият министър на здравеопазването д-р Илко Семерджиев, цитиран от БГНЕС.


Той смята, че системата на здравеопзаването подкопава доверието към премиера. „За мен най-големият проблем е, че се изяжда доверието в ГЕРБ. Борисов ще бъде поставен в тежка ситуация. Единственото, което можем да направим, е да говорим. Който има очи – да види, който има уши – да чуе. Иначе – ще си сърба попарата”, продължи д-р Семерджиев.
Това, което се случва в момента, е одържавяване на здравеопазването и връщането му 20 години назад – във времето на тоталитаризма, допълни той. „Здравеопазването върви към тотален фалит чрез административен произвол, защото това не е реформа”, убеден бе бившият здравен министър. .„Исторически погледнато, винаги четири са били основополагащите институции: общината, училището, църквата и болницата. Когато едното изчезне, става страшно”, каза още той. Според него, голямата подигравка е за българските лекари. „След като държавата спря специализациите, 7 години по-късно иска специалисти, за да не затворим болниците. Тя трябва да поеме своята отговорност”, подчерта Семерджиев.
По повод тиражираните информации, че евентуалният заместник на сегашния министър Божидар Нанев ще е именно той, той каза: „Всичко е в рамките на произволни разговори”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

телец

Емоционалното напрежение може да надделее днес

Емоционалното напрежение може да надделее днес,