Свързани новини

07.02.2010 17:05

Човек почина заради Дянков и Нанев

Видян 3544 пъти | Коментари 0
Гласували 4 рейтинг: 4.7500
много слаба слаба добра много добра страхотна

Геноцид или не, здравната реформа на министър Нанев по волята на вицепремиера Дянков взе първата си жертва 5 дни след затварянето на една от “ненужните” болници. Пациент умря по пътя от Кула, където хората бяха лишени от лечебница, до Видин напук на всички обещания, че всичко се прави за добро. Линейката за него естествено се забави, а хеликоптер естествено не бе използван. Всъщност един полет на такава машина струва 5 000 лева, което прави разхода за многократна употреба по-голям от този за поддържане на болница.


В София, където продължават да работят всички болници, макар здравният министър да заплаши, че ще затваря тези с мегадългове, а столичните са точно такива, също имаме проблеми с бързата помощ. “Една спешна помощ, която не работи, убива хора. Там работят 9 -10 екипа за 2-милионна София и околните 50 села. Разстоянието е около 60 км. Имитира се дейност и хора, които имат нужда, умират при тази неразбория", заяви пред dnes.bg възстановеният на работа д-р Клинкачев, който бе уволнен навремето след като разкри отчайващото положение в сектора пред Господари на ефира.


В интервю за Труд пък проф. Младен Григоров, който ръководи 4 кардиоболници, бе още по-откровен: “Болният стана стока. Гледат само какво да изсмучат от него. Не са виновни лекарите, а системата. Правителствата имат интерес да въртят огромния резерв на здравната каса от 830 млн. лв. за своите си цели. На някой му е изгодно вноските на всички българи да се въртят за всичко друго, но не и за здравето им. Цинизъм!”.


Топспециалистът обяснява, че спешните кабинети, които трябва да заменят закритите 21 и заплашените от закриване до края на годината 158 болници, са с неквалифициран персонал. Никой не си е направил труда да провери стават ли кадрите преди да посегне на болниците. “Ниската квалификация на този, който изпраща пациента, води до хипердиагноза и хиперпроцедури. Някои изпращат на специалист когото сварят и така източват касата. Луди пари щяха да направят адвокатите, ако имахме закон за правата на пациента”, констатира светилото. Професорът разкрива и тлеещ конфликт в лекарското съсловие, който бе породен от създаването на т.нар. спешни пунктове: “Докторите там ще получават по 100 лв. на дежурство, ами другите, дето ще хвърчат с линейките по баирите?”. Тяхното заплащане е 40 лв. или 60% по-малко от това на колегите им, при положение, че тяхната работа е много по-важна за оцеляването на пациентите.


Диагнозата на големия лекар за работата на Дянков и Нанев е тежка: “Престъпността не е най-големият проблем на България. По-страшна е невероятно тъпата ни администрация”.


Вместо да се занимава с работата си, Министерството на здравето подкупва с ненужна и лошо изработена реклама, пускана срещу стотици хиляди лева във всички близки до властта медии.


ДАНС все още не е огласила проверката, която трябваше да приключи до края на януари по заръка на премиера на корупционното пътуване в САЩ на министър Нанев. Както разкри Сашо Диков от Канал 3, той е бил там за сметка на емигрантска организация, но и на фирма, която е свързана с корпорация, работеща с нашите здравни власти по износ на органи и тъкани от България. Бизнес за десетки милиони годишно!


Пред Ройтерс Нанев си призна, че каквото и да говорим, става дума за пари. В България по негови сметки ще остават 60 болници или само 1/6 от сегашните, другите ще се приватизират. После министърът се опита да се отрече от думите си.


Всъщност, още на 3 юли 19’ предупреди за закриването и приватизацията, които се готвят на болниците. Тогава това бе написано, макар и завоалирано, но собственоръчно от Дянков и Плевнелиев като предизборно обещание.


Да се готви образованието!!!...



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

близнаци