Свързани новини

05.02.2010 13:02

Замърсени са водите на р. Блато в община Костинброд

Видян 1566 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 1.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Замърсяване на водите на р. Блато в района на община Костинброд установиха експерти на РИОСВ–София при направена проверка след получен сигнал в столичната екоинспекция за оцветяване на реката в синьо, съобщиха от МОСВ.


Извършен е оглед по поречието на реката, при който е констатирано, че водите на р. Блато са оцветени в наситен син цвят. Установено е и още, че замърсяването е от предприятието за производство на хартия „Санитекс Пейпър” ООД. Вследствие на аварийна ситуация в предприятието е допуснато изтичане и заустване на отпадъчни води от производствената дейност в съществуващ канал на фуражен завод. От там мръсните води се заустват в р. Блато без пречистване. Дадени са предписания на ръководството на фирмата да се предприемат мерки за прекъсване на връзката към този съществуващ канал. На място са взети водни проби за физикохимичен анализ от мобилната лаборатория към Изпълнителната агенция по околна среда /ИАОС/. РИОСВ–София ще предприеме административно наказателни действия към фирмата замърсител. Информацията е на БГНЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.