Свързани новини

04.02.2010 17:05

Само БСП гласува против бюджета на София

Видян 1614 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Строителството на метрото и на завода за боклук са проектите, около които се обединиха общинските съветници от всички политически сили при приемането на бюджета на София за 2010 г. Той бе завишен с 670 млн. лв. в приходната част. 
Финансовият закон на града, който предвижда 1 283 697 702 лв., беше приет с гласовете на ГЕРБ, СДС, ДСБ и Атака. Въздържаха се Владимир Каролев от НДСВ и независимият Данчо Хаджиев. „Против” гласуваха съветниците от БСП.
„Това е едни реалистичен бюджет, който гарантира увеличаване и продължаване на проектите“, каза столичният кмет Йорданка Фандъкова.
Инвестиционната програма от над 500 млн. лв. гарантира работа на бизнеса и на хората, както и развитието на на града, подчерта тя. Основна задача на администрацията е да работи за увеличаване на приходите. В условията на криза това е антикризисна мярка - без да натоварваме гражданите, да привличаме средства и да увеличаваме събираемостта, добави кметът.
Фандъкова подчерта също, че разкриването на нови места в детските градини остава приоритет на общината. Към момента за І група чакат 1450 деца, за ІІ – 1020, за ІІІ и ІV няма чакащи, каза пред съветниците кметът.
При дебата от БСП изразиха отново несъгласие с увеличението на таксата за забавачките, което според тях прехвърля тежестта към най-незащитените – младите семейства.
Според левицата няма да бъдат решени проблемите с трафика и старите возила на градския транспорт, тъй като нямало заложени достатъчно средства.
От БПС заявиха също, че няма стратегия за развитие на транспорта, както и за столичното здравеопазване. Оспориха и реализирането на програмата София най-зелен град.
В отговор Лорита Радева посочи, че са заложени 11 млн. лв. за озеленяване. Предвидени са също 165 млн. лв. за решаване на въпросите на чистотата, 6 млн. лв. са отделени за проблема с балите. 
Във връзка с проблемите в здравеопазването бе изтъкнато, че някои от болниците са наследени с големи дългове. Тази година обаче всички са приключили на печалба.
От мнозинството изтъкнаха още, че София ще получи 239 млн. лв. по оперативни програми. Тези пари ще позволят градът да реализира капиталова програма от над 500 млн. лв.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

близнаци

Енергията ви днес е насочена към творческо и плодотворно изразяване

Енергията ви днес е насочена към творческо и