Свързани новини

31.01.2010 18:27

Нанев: БСП доведе цялата държава към фалит

Видян 1206 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Последните 4 години БСП уверено води не само здравеопазването, но и цялата държава към фалит." Това коментира министърът на здравеопазването Божидар Нанев във връзка с изявлението на БСП за здравеопазването, съобщават от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.


"Доказателството е настоящото икономическо състояние на страната. Затова не мога да разбера с какво основание Сергей Станишев си позволява да критикува опитите ни да спасим здравеопазването. През последните години редица болници бяха оставени да фалират постепенно и насляпо без ясни правила.", допълва още министърът.
Според него всички 21 болници, които няма да сключат договор със здравната каса, са плод точно на техните безотговорни действия в здравеопазването. "За първи път ние се осмелихме да кажем истината и да сложим ясни критерии, по които да отсеем работещите от неработещите болници. По този начин искаме да осигурим реален достъп на хората до качествена медицинска помощ. Защото е заблуда да смятаме, че хората в Дулово например или в друга подобна болница получават нужните услуги.", заявява още Нанев. По думите му те и сега са наясно, че не могат да ги получат там и затова ходят да се лекуват другаде. Само че БСП го криеше, а ние го признаваме и отговорно търсим решение на този проблем. За да гарантираме медицинската помощ на хората, особено внимание проявяваме към така наречените „защитени” болници, които и сега съществуват. Те и сега получават субсидии от държавата за статут и дейност.
Ако БСП иска наистина да има реформа и качествено здравеопазване, по-добре да ни помогне да го напарвим, вместо да развива популистки тези и да призовава хората към бунт. Смятам, че всичко това е не само във вреда на здравеопазването, но и на тази партия, защото хората не са глупави и сами виждат как седят нещата. Крайно време е тази партия да спре и спекулациите, че парите за болници през тази година са по-малко с 500 млн. лв. Защото бюджетът, който БСП визира за миналата година остана само на хартия. Благодарение на тяхната политика сега държавата се намира в толкова голяма финансова криза, която рефлектира и върху здравеопазването, пояснява още министър Нанев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв