Свързани новини

24.01.2010 16:35

Фандъкова влага ½ милиард в икономиката

Видян 1743 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 2.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна

569 685 073 лева! Това са парите – над половин милиард, които Столичната община ще инвестира тази година в бг икономиката, изпаднала в тежка криза.


Толкова е сумата на капиталовите разходи, предвидени в предстоящия да се приеме до броени дни нов бюджет на милионния град. Увеличението е 4 пъти (!) спрямо 2007 г. Гръмко е дори на фона на миналогодишните 318 милиона инвестиции, с които общината помогна на бизнеса. Разликата е огромна – четвърт милиард лева повече за инициативните и предприемчивите.


“Нашата цел е да помогнем за раздвижването на стопанските процеси, които в момента са в застой и то на първо място на най-засегнатите сектори като строителството. София вече е не само най-големият трудов пазар и най-притегателното място за вложения на чуждите компании, но е и най-големият инвеститор в страната”, казва кметът Йорданка Фандъкова.


“Много съм горда, че както преди, така и сега ние сме пример за успешна работа по европейските програми. През 2010 ще усвоим над 240 милиона лева, с което много ще помогнем и за цялостната картина с еврофондовете и оползотворяването им в държавата”, допълва Фандъкова.


Заради непрекъснато нарастващия рейтинг на града, който открай време е по-висок от този на страната, София привлича и допълнително финансиране по кредитни линии на Европейската инвестиционна банка и на Японската банка за международно сътрудничество.


С техни пари строим метрото и завода за битови отпадъци. Със средства на най-авторитетните банки в света ще се изградят и няколкото кръстовища на две нива, които ще облекчат трафика на невралгични точки в града. Общата сума на средствата, осигурени по тази линия, е 166 905 423 лева.


Още по-важното е, че мегаобекти като новите участъци на метрото, се поверяват на български фирми. Много от тях кандидатстват и за завода за боклук. Там, където на нашите не достига капацитет или техника, те се включват като подизпълнители.


“За мен лично е много важно хората да усетят, че в най-трудното време ние им протягаме ръка за подкрепа. Инвестициите ни достигат както до предприемачите, така и до онези хиляди хора, останали без работа след приключването на строителния бум, които отново ще я намерят като се включат в изграждането на големите ни обекти”, обяснява Фандъкова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Немската икономика

Мрачна прогноза за немската икономика

Група от водещи немски икономически ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния