Свързани новини

20.01.2010 09:01

Републиканските пътища са проходими при зимни условия

Видян 1394 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Републиканските пътища са проходими при зимни условия. Пътните настилки в по-голямата част от страната са заснежени със снежна покривка от 5 до 25 см, съобщиха от пресцентъра на СБА.


Сняг вали в областите Габрово, Разград, Търговище, Добрич, Сливен, Ямбол. Снегонавявания има в областите Силистра, Разград, Търговище, Добрич, Сливен, Ямбол и АМ "Хемус", по пътищата Ямбол-Калчево, Камевица-Саранци-Калчево, като пътните настилки се обработват и опесъчават. Заледени пътища има в областите Варна, Силистра, Разград и Добрич.


Затворени са проходите Троян-Кърнаре, Твърдица-Елена (движението се осъществява през прохода "Вратник"), Етрополе-Златица, Върбишки, Арабаконак и Котел-Омуртаг. Забранено е преминаването на МПС с ремаркета и полуремаркета и обща маса над 10 т. през прохода Шипка. Срок до края на март.


Всички МПС трябва да са с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета през проходите "Ришки", "Айтоски", "Превала", област Разград, в района на Приморско, Царево, на "Странджа планина" и по пътищата Обзор-Слънчев бряг, Сливен-Стара река, Сливен-Ичера, Голяма звезда-Тополовград, Белово-Юндола, Пещера-Батак-Доспат, Велинград-Сърница. Опасност от падащи камъни и свлачища има по пътищата София-Самоков, Ботевград-Мездра, Кричим-Девин, Асеновград Смолян, в района на Мечи дол, Козница, Кресненското и Искърско дефилета.


Ежедневно за времето от 5.30 до 8.50 часа и от 16.30 до 20.50 часа се забранява преминаването на товарни автомобили с тегло над 10 тона от Перник за София през квартал Владая. От 1 ноември 2009 г. до 1 март 2010 всички МПС трябва да се движат с включени къси светлини и през светлата част на деня.


СБА напомня, че годишните винетни стикери за 2009 ще важат до края на януари 2010 г. за да могат гражданите да се снабдят своевременно с нови.



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

стрелец