Свързани новини

17.01.2010 16:40

Готвят борсови спекулации за милиарди зад гърба на Бойко

Видян 4614 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Спекулация с непознати досега в България мащаби се подготвя зад гърба на Бойко Борисов. Денят Х е сряда, 20 януари, мястото е същата сграда, в която е централата на партията ГЕРБ – административното здание на НДК.


Белите якички, за чиито афери вече сме писали в 19’, разчитат на заетостта на властта с евротематиката, за да направят удара на века.


Предсрочно и силово, с акциите на държавата, ще има преврат на Българската фондова борса. Представител на правителството в нея е финансовото министерство. Капанът ще щракне, ако Бойко Борисов не вземе мерки в оставащите 2 дни.


Белите якички ще разчитат на 44% от борсата, които има държавата. На събранията на 200-те акционери рядко се събират повече от 60% от капитала, така че Дянковите акции ще бъдат напълно достатъчни.


С какво държат финансист номер едно? Ами конфликт на интереси - бил живял безвъзмездно, преди да се нанесе в резиденция Бояна, в апартамент на заинтересован капиталски олигарх на ул. Дунав, ако се вярва на бизнес средите. Точният адрес и името на господаря на тайните са в редакцията. За информация: в момента в много страни тече финансово разследване на дейността на олигарха по линия на нашия финансов надзор.


Вероятно поради тази уловка финансист №1 вече 3 месеца не може да намери време да се срещне с представители на немската борса, които искат да инвестират на нашата.


Позицията на Комисията за финансов надзор, изразена пред 19’ от нейния ресорен заместник Ралица Агайн е следната: “Промяната на борда е уместна по принцип, защото старите членове имат затруднена комуникация с инвестиционната общност.”


Подобряване на комуникацията наистина е възможно при нов борд, особено като имаме предвид, че в управата на борсата ще бъдат вкарани двама от кръга Капитал.


Единият от тях Петко Шишков е свързан със стигнала до съда финансова мегаафера. А другият - Васил Големански, май е проверяван за игра с компенсаторки и е кумец на бившия шеф на финансовия надзор Апостол Апостолов.


Вероятно безработният финансист мечтае да стане бос на БНБ, за да може най-накрая да се реализира мечтата на Иво Прокопиев и на негов приятел, който в момента работи за един от Топ 3 трезорите чужда собственост, да им се даде лиценз за собствена банка.


Тя пък им трябва, за да потънат в нея стотици милиони дългове на Кръга Капитал. Според в.Телеграф става дума за покриване на 666 млн.лв.


Кой би трябвало да ги плати? Ами държавата (всички ние) чрез практическо рефинансиране, каквото вече е правено за други банки.


Третият нов член на борда - Любомир Бояджиев, е директор на един от големите играчи на пазара - Бенчмарк.


Какъв е големият залог?


Да се създаде дружество – звезда. То вече е налично. Води се като да е от страна в ЕС, регистрирано е у нас на общ адрес с много подобни, започнало е със скромни средства, а след известни преоценки, хей така, се напомпва 2600 пъти до 650 млн лв. Тези фондове ще бъдат набрани с реални пари, които ще отидат в касите на финансовите магьосници. Дружеството - звезда благодордно ще допринесе и за имиджа на борсата, като й подобри тренда.  


Следващата част от голямата игра е министър Трайчо, също близък до кръга Капитал, да обяви дялове от държавните енергийни дружества за продажба на борсата. Кой мислите ще ги търгува?


Същите хора, които се занимаваха с борсовия дял от БТК. А малко преди това някой бе надписал тук-таме по някоя и друга нула на определени  компенсаторки, с които се извърши сделката. Милионите, които ще се реализират от тази работа, няма да бъдат по-малко от 650. Между другото, пак въпросните брокери консултираха Шулева да продаде ЕРП-тата с гарантирана печалба за чужденците, далеч надхръляща вече цената на предприятията.


Какво последва: непрекъснато покачване на  цените на тока, надписване на сметки и зачестили аварии, за което всекидневно тръбят медиите.


За да се получат нещата, са обединени усилията на непримирими врагове. Между тях има нещо общо и то свързва натрупването на големите им пари с НДСВ. Същите хора, които направиха всичко възможно да провалят кандидатурата на Румяна Желева преди броени дни, хем ще натрупат стотици милиони, хем ще вкарат министрите на Бойко в такъв нечуван конфликт на интереси, че тотално ще дискредитират цялото му правителство.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

риби

Очаква ви ден, изпълнен с вдъхновение и творчество

Очаква ви ден, изпълнен с вдъхновение и творчество.