Свързани новини

17.01.2010 15:59

Правят ”паркинг” за циганските каруци

Видян 1539 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Общината ще отдели терен, на който ще се съхраняват циганските каруци, когато бъдат отнети от собствениците им, съобщи вчера кметът на София Йорданка Фандъкова в интервю пред Дарик. Мярката за отнемането им се предвижда, ако ромите бъдат засечени да се придвижват с тях в центъра на града, което е в противоречие със закона.
По този проблем общината работи заедно с органите на КАТ и след 1-ви февруари контролът ще бъде засилен, каза градоначалникът.
Факт е, че над 5000 каруци препускат из столицата въпреки забраната. Освен че са опасни за движението, те и замърсяват околната среда. Досега единствената мярка бяха забранителните знаци, които не се спазваха от каруцарите.
И при засилен контрол от страна на пътна полиция обаче резултат не беше постиган, тъй като често собствениците на коне се оказват без документи за самоличност. Така не могат да им бъдат съставени актове, когато са спирани от КАТ.
Дискусия по този въпрос върви в общината от доста време, каза за 19` каза шефът на транспортната комисия към общината Радослав Тошев. 
След като бъде конфискувана каруцата, трябва първо да бъде установено дали тя е законна, посочи той. Друг проблем са конете. Ако животните бъдат „задържани“ за тях би трябвало да има отделен терен, което засега не се предвижда.
Такъв наказателен паркинг вече има в Пловдив. Там отделиха терен от 3 дка, на който каруците остават, докато собствениците им си платят глобите. Голям процент от циганските превозни средство бяха с натрупани баснословни глоби от нарушения през годините, които не са плащали.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

близнаци